RAPHA is MNM Rising Star 2020

22 oktober 2020 - Onlangs startte jongerenzender MNM met MNM Rising Star voor het vierde jaar op rij de zoektocht naar hét strafste nieuwe muzikale talent in Vlaanderen. Op 22 oktober is RAPHA op MNM uitgeroepen tot de winnaar van MNM Rising Star 2020. 

RAPHA

"Ik ben super blij dat ik dit heb gewonnen! Dit is een kans waarvan ik nooit had gedacht dat ik die zou krijgen. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd en zeker ook mijn vrienden en familie, zonder hen zou ik hier niet staan. Zelf kan ik het nog steeds niet geloven puur omdat ik het niet had verwacht. Ik ben erg benieuwd naar dit nieuw avontuur vol nieuwe ervaringen. Dit is echt een droom die uitkomt."
RAPHA

Wie is RAPHA?

RAPHA is de artiestennaam van Rapha Kuabe Atekaze, ze is 18 jaar en komt uit Hove. Rapha studeert Media en Entertainment Business. Ze werd voor Rising Star ingeschreven door een vriendin. Als tiener volgde ze een musicalopleiding maar ze stond nog nooit alleen op een podium. Dankzij Rising Star stond ze voor haar eerste optreden meteen op het podium van het Sportpaleis.

MNM Rising Star

Onlangs startte jongerenzender MNM met MNM Rising Star voor het vierde jaar op rij de zoektocht naar hét strafste nieuwe muzikale talent in Vlaanderen. Alle MNM-luisteraars konden de afgelopen weken muzikaal talent dat dringend ontdekt moest worden met de radiozender delen. Na een succesvolle inschrijfperiode selecteerde de MNM-jury uit honderden inzendingen 3 finalisten. 

JUUL, MAUDE en RAPHA namen het tegen elkaar op in een bloedstollende finale waarbij ze midden in het Sportpaleis een cover brachten. Naast de beoordeling van een professionele jury met onder andere Regi konden de MNM-luisteraars sinds woensdagavond stemmen op hun favoriet.

RAPHA ging lopen met de titel en volgt zo Chapter Two op als vierde MNM Rising Star en zal dus nog vaker te horen zijn op MNM.

Dossier: Muziek
donderdag 22 oktober 2020
22 oktober 2020

Meer over Jongeren

12 is veel: unieke blik in het leven van twaalfjarigen

Het Gala van de Gouden K's 2021 uitverkocht

Stel je nu kandidaat voor Belgodyssee 2021

De allereerste beelden van W817-film 8eraf!

Hoe ondersteunt de VRT jong talent?

Een wereld van verschil: inspirerende initiatieven van geëngageerde creatievelingen

VRT NU: web only programma’s en extra content najaar 2021

Tola OG wint MNM Start To DJ 2021