woensdag 20 juli 2022
20 juli 2022

Thomas Vanderveken ontmoet Suzanne Vega

20 juli 2022 - Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek . In OnderOns op VRT NU ontmoet Thomas Vanderveken een aantal van die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

Thomas Vanderveken  en Suzanne Vega

In een eenvoudige setting en wisselend decor, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid peilt Thomas naar wat zijn gesprekspartners doen, wat hen bezighoudt en hoe zij kijken naar deze woelige tijden. Zo biedt hij zijn praatgasten een forum en laat hij de kijkers met hen kennismaken. Eerder dit jaar interviewde Thomas al auteur Hanya Yanagihara. Tweede gaste in de rij is muzikante Suzanne Vega.

Singer-songwriter Suzanne Vega brak einde jaren 80 door met Marlene on the Wall, ​ Luka en Tom’s Diner. Haar wereldhits zijn vandaag springlevend, bereiken miljoenen jongeren via ondermeer TikTok. Het New Yorkse meisje met de gitaar van bijna 40 jaar geleden is intussen uitgegroeid tot een charismatische performer die haar publiek raakt met beknopte, pure, herkenbare songs.

Thomas ontmoet haar tijdens haar Europese tournee, in Eindhoven.  Ze praat honderduit over haar muziek, over gender en vrouw-zijn, haar moeilijke jeugd, haar inspiratiebron Lou Reed, de volgens haar rampzalige politiek in Amerika. En als ze ’t heeft over hoe ze connecteert met de wereld en haar publiek krijgt Thomas er zelfs live stukjes uit Tom’s Diner bovenop.  

Wegens Corona miste Suzanne Vega haar afspraak begin juli in Borgerhout maar haar Europese tournee brengt haar op 3 augustus nog naar Brugge.

OnderOns: Suzanne Vega. Vanaf zaterdag 23 juli op VRT NU.

Dossier: Muziek

Meer over Muziek

Radio2 Eregalerij: helemaal 'Enamorada' op Belle Perez, Peter Vanlaet, Natalia en Raymond van het Groenewoud

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

VRT aan zee: achter de schermen van Zomerhit

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023

Herken jij de Zomerhit-nominaties in Vlaamse Gebarentaal?