maandag 23 september 2019
23 september 2019

Vijf kandidaat-wrappers bekend

22 september 2019 - In Kingsize Live kwamen de Ketnetters te weten wie de vijf kandidaten zijn om Charlotte Leysen op te volgen als Ketnet-wrapper. Uit honderden kandidaten gaan vijf kandidaten de strijd aan. 

De kandidaat-wrappers

Eind juni kondigde Charlotte Leysen aan dat ze na acht jaar stopt als Ketnet-wrapper. Ze deed toen een oproep naar nieuw talent. Uit honderden kandidaten gaan nu vijf kandidaten de strijd aan. De komende vier weken kiezen de Ketnetters zelf wie hun nieuwe wrapper wordt tijdens de spannende online zoektocht: Wie wordt wrapper?

De kandidaten

Aaron Blommaert

Aaron is 17 jaar en afkomstig uit Aalst. Hij is net begonnen aan zijn laatste jaar middelbaar. Hij was reeds op Ketnet te zien als Robin in de reeks 4eVeR, speelde de hoofdrol in Ketnet Musical: Kadanza en is één van de 5 jongens van de nieuwe boysband Bobby. Binnenkort is Aaron ook te zien in een musical over de val van de Berlijnse muur.

Dieter Janssens

Dieter is 21 jaar en komt uit Grimbergen. Hij is leerkracht lagere school, een jeugdmonitor in hart en nieren, bespeelt verschillende muziekinstrumenten, heeft goeie dansbenen en traint met zijn opa voor een marathon.

Esther Nwanu

Esther is afkomstig uit Laakdal. Ze is 21 jaar en studeert communicatiewetenschappen in Leuven. Esther is bezeten van dansen, is een heel rustig type met droge humor en heeft een hekel aan dt-fouten.

Tinneke Van Ransbeeck

Tinneke komt uit Meldert (Oost-Vlaanderen) en is 23 jaar. Ze is kinesist en begint nu aan opleiding radio aan het RITCS. Tinneke zit bij de scouts, is een globetrotter, speelt diatonische accordeon en is gek op folkmuziek.

Gloria Monserez

Gloria komt uit Wijgmaal, is 18 jaar en begint aan haar eerste jaar grafische vorming aan het KASK in Antwerpen. Ze is één van de Helden van Ketnet en woont op een boot.

Wie wordt wrapper?

Vanaf maandag 23 september kunnen de Ketnetters de vijf kandidaten beter leren kennen door hen altijd en overal online te volgen.

Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 18.30 uur en 19.00 uur in de livestream en dag en nacht in de Wie wordt wrapper?-feed in de Ketnet-app en op Ketnet.be.

Tijdens de weekends kunnen de Ketnetters een samenvatting van hun online avonturen op televisie bekijken.

Op donderdag 3 oktober en donderdag 10 oktober valt er, op basis van de stemming van vier jury’s, waaronder de Ketnetters, telkens één kandidaat af.  Op 18 oktober is er dan de grote finale van Wie wordt wrapper? met de drie overgebleven kandidaten. Wie van de drie de nieuwe Ketnet-wrapper wordt, zal worden uitgemaakt in een grote interactieve gameshow die live te volgen is in de Ketnet-app en op Ketnet en waar de Ketnetters hun favoriete kandidaat mee naar de overwinning kunnen helpen.

De grote finale van Wie wordt wrapper zondag 18 oktober omstreeks 18.05 uur op Ketnet en in de Ketnet-app.

Ketnet: kweekvijver voor talent

Ketnet is al 21 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 21 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media.

Enkele andere voorbeelden: Peter Van de VeireStaf CoppensJelle CleymansErika Van TielenBritt Van MarsenilleNiels Destadsbader,…

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode