maandag 26 juni 2023
26 juni 2023

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

Wat zou jij doen in het buitenland met je vrienden, zonder toezicht? In ZOOV 2 - Zonder ouders op vakantie 2 - op VRT MAX ontdekken zes enthousiaste jongeren dat voor het eerst zélf.

© VRT

Tien dagen lang bepalen ze alles helemaal zelf in een extravagante luxevilla met zicht op zee. De wekker, hun eten, het huishouden of de vakantieportemonnee… ze dragen zélf de volledige verantwoordelijkheid. Ouderlijk toezicht, dat is er niet. Een cameraploeg die alles vastlegt... is er wel!

© VRT

Een zomer om nooit te vergeten

In ZOOV 2 gaat een bende jonge vakantiegangers, zoals in het eerste seizoen van ZOOV, voor het eerst volledig zelfstandig op reis. En zelfstandig mag je letterlijk nemen: ze beheren zelf hun budget, koken hun eigen potje, drinken zo veel pintjes als ze willen en organiseren eigenhandig hun favoriete activiteiten.

De jongeren kenden elkaar voor deze reis helemaal niet, maar doorheen hun avontuur leren ze elkaar door en door kennen. Hoe gaan ze om met elkaars gewoontes? Leren ze van hun sterktes of botsen ze op hun gebreken? Ontstaan er vriendschappen voor het leven, en komt er iemand thuis met een vakantielief?

Een extravagante luxevilla vormt het decor voor de ZOOV'ers. Al zal alles niet altijd van een leien dakje lopen. Dat het een rollercoaster aan emoties wordt staat vast, maar voor deze uitbundige jongeren is geen berg te hoog om te beklimmen. Vanop een exotisch eiland beleven ze samen een zomer om nooit te vergeten.

© VRT

Zes jongeren

© VRT

 

Toby (Aalst)

Toby (17 jaar) is een aanstormend modetalent uit Aalst. Zijn grote droom? Doorbreken als wereldwijd bekende kledingontwerper met een eigen modelabel! Ondanks zijn extravagante stijl als ontwerper is Toby erg nauwkeurig en georganiseerd. Het huis zal nooit vuil worden met Toby in de buurt.

© VRT

 

Lander (Gent)

De Gentse Lander (17 jaar) steekt graag de handen uit de mouwen. Als boomverzorger en landbouwer leeft hij volgens het motto: "Ge moet nie zeveren. Ge moet doen.’" Lander is de oudste van de ZOOV-bende. Hij speelt rugby op competitieniveau en als kapitein van zijn ploeg weet Lander hoe hij mensen verbindt én aan het werk zet.

© VRT

 

Jozefien (Schepdaal/Brussel)

Met haar eeuwige glimlach weet Jozefien (17 jaar) iedereen te ontdooien. De studente woordkunst-drama is expressief, altijd vrolijk en een tikkeltje chaotisch. Jozefien zit op internaat in Brussel en weet hoe ze haar vrouwtje moet staan. Voor haar is deze reis extra spannend, want het is de eerste keer dat ze zo ver van huis vliegt.

© VRT

 

Yalenka (Niel)

Yalenka (16 jaar) komt uit Niel en studeert Humane Wetenschappen. Ze is half Cubaans en is heel erg in touch met haar roots. Yalenka is helemaal into spiritualiteit met speciale stenen, kristallen en de daarbij behorende energieën. Ze observeert en neemt alles in zich op, maar eenmaal ze zich comfortabel voelt, verandert deze spring-in-'t-veld in een vurige Latina.

© VRT

 

Lucas (Izegem)

De West-Vlaamse Lucas (17 jaar) omschrijft zichzelf weleens als "anti-lui". Als goed getrainde triatleet raakt hij zijn energie enkel kwijt door te sporten. Lucas staat stevig in zijn schoenen, maar vindt het soms moeilijk om zijn emoties écht te tonen. Een stevig nachtje uit met de nodige portie pintjes? Lucas tekent present.

© VRT

 

Aisha (Sint-Pieters-Woluwe)

Aisha (16 jaar) is de goedlachse wereldverbeteraar van de groep. Ze engageert zich actief voor het klimaat én voor de goede sfeer binnen de ZOOV-groep. Ze gaat geen enkel avontuur uit de weg, al heeft ze soms toch een klein duwtje nodig. Aisha wil haar angsten enthousiast overwinnen en ontdekt op deze reis een hele nieuwe wereld.

ZOOV 2 is een productie van NewBe België in samenwerking met Sputnik Media voor VRT MAX. ZOOV 2: vanaf nu beschikbaar op VRT MAX.

Dossier: Jongeren

Meer over Interne en externe producties

Media Invest Vlaanderen investeert mee in animatiestudio Fabrique Fantastique Groep

Een leven vol muziek voor Belcanto en Vrienten

'Master of Puppets' weer aan de top van De Zwaarste Lijst

Coldplay op 1 in de MNM1000

'Stairway to heaven' van Led Zeppelin is de ultieme tijdloze song

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers