donderdag 27 januari 2022
27 januari 2022

Ketnet op zoek naar gloednieuw talent in Wie wordt wrapper?

27 januari 2022- Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Van Achteren hadden  groot nieuws in Gillis en Govaerts bij MNM. Op het Gala van de Gouden K's nemen zij afscheid als Ketnet-wrappers. Ketnet lanceert daarom een oproep voor een nieuwe zoektocht Wie wordt wrapper?.

Wie wordt wrapper?  campagnebeeld met Sander, Sarah en Gloria

Sien Wynants: "Na 9 jaar heb ik het gevoel dat ik zowat alle Ketnet-watertjes doorzwommen heb. Ik heb de dagelijkse live-wrap nog meegemaakt, Kingsize Live, het allereerste kleine Gala tot het Sportpaleis. Vaak in het buitenland gezeten en mooie programma's gemaakt. De cirkel is rond. Tien jaar had een mooi rond getal geweest, maar net daarom doe ik het nu al. Ik sta open voor elke nieuwe uitdaging, voor minstens negen jaar!"

Thomas Van Achteren: “De afgelopen acht jaar heb ik zoveel fijne dingen gedaan bij Ketnet, waar ik voorheen enkel maar van kon dromen. “Goedenavond jongens en meisjes!!!” In een overvol Sportpaleis. Samen met de Ketnetters de wereld een heel klein beetje warmer maken tijdens De Warmste Week. Presenteren voor een gevuld strand op Pennenzakkenrock en zoveel meer. Het is tijd om de fakkel door te geven. Iemand anders deze fijne ervaringen te gunnen en zelf op zoek te gaan naar nieuwe avonturen."

Sien en Thomas nemen nog niet meteen afscheid, ze zijn de komende weken nog te zien bij Ketnet en hebben nog grote plannen. Die maken ze bekend in Kingsize Live op zondag 13 maart. De zoektocht Wie wordt wrapper? gaat van start op zondag 1 mei. Inschrijven kan tot 28 februari via wordwrapper.be.

Wie wordt wrapper?

Voor de vierde maal gaat Ketnet op zoek naar nieuw talent in Wie wordt wrapper?

In de eerste editie van het programma kwam Charlotte Leysen uit de bus, in 2012 werd Sien Wynants gekozen en in 2019 zorgde het programma voor de ontdekking van Gloria Monserez

Ketnet gaat op zoek naar de ultieme match voor Sarah, Sander en Gloria. Iemand die geen schrik heeft van camera’s en sociale media, en al zéker niet van kinderen en jongeren tussen 6 en 12 jaar. Iemand die zichzelf durft te zijn en goesting heeft om zich helemaal te smijten.

Ketnet kweekvijver van talent

Ketnet is al 24 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 24 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: Peter Van de VeireStaf CoppensJelle CleymansErika Van TielenBritt Van MarsenilleNiels Destadsbader,…

Sien Wynants

Sien © Nathalie Dolmans

Sien Wynants won in 2012 de tweede editie van Wie Wordt Wrapper. Ze won in de finale van Sander Gillis. Ze presenteerde Ketnet-programma's Kingsize Live, Goed Gezien! en Schijtluizen en was in 2016 samen met William Boeva het gezicht van de Move tegen Pesten.

Thomas Van Achteren

Thomas

In 2015 voegde Thomas Van Achteren zich bij het team van wrappers bij Ketnet. Voordien nam hij al deel aan Junior Eurosong en was hij te zien in Ketnetpop. In 2015 presenteerde hij samen met Tatyana Beloy Ketnet Musical: Kadanza Together. Samen met wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en  Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT.

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Samen studeren op relaxe lofi-beats in Bar Madam? Dat kan!

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen