zondag 01 mei 2022
01 mei 2022

Ontdek de tien kandidaten van Wie wordt wrapper?

1 mei 2022 - In januari lanceerde Ketnet de zoektocht naar nieuwe Ketnet-wrappers. Niet minder dan 4087 jongeren stelden zich kandidaat. In die bakken vol talent vonden wrappers Gloria, Sarah en Sander tien kandidaten met wie het meteen klikte. Zij strijden vanaf zondag 1 mei voor de titel Ketnet-wrapper.  

In Wie wordt wrapper? zoeken Gloria, Sarah en Sander de ideale opvolgers voor Sien Wynants en Thomas Van Achteren. Zij namen tijdens het Gala van de Gouden K’s op gepaste wijze afscheid van hun geliefde Ketnetters. Het is al de vierde keer dat Ketnet via een talentenjacht op zoek gaat naar nieuwe wrappers. In de vorige editie kwam Gloria Monserez uit de bus als gloednieuwe Ketnet-wrapper.

De kandidaten

Nidal van Rijn

Nidal is 19 jaar en afkomstig uit Hechtel. Hij volgt lerarenopleiding Nederlands en zedenleer. In zijn vrije tijd is hij Chiro-leider en gaat hij graag naar de cinema. Hij kan kunstjes met zijn wenkbrauwen en neusgaten en is een megafan van Bart Peeters. De Ketnetters kunnen Nidal kennen uit de Ketnet-reeks Wannabe's.

Victor Lammertijn

Victor is 21 jaar en afkomstig uit Nazareth. Hij zit in zijn derde jaar musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Victor is een enthousiaste gamer en probeert ook zo veel mogelijk sportief bezig te zijn

Arjan Schepers

Arjan is 19 jaar en afkomstig uit Tessenderlo. Ze zit in de drama/acteurs-opleiding van Luca Drama in Leuven. Arjan doet ballet en moderne dans en speelde al mee in verschillende musicals (waaronder Ketnet Musical UNIDAMU). Je kan haar omschrijven als een avontuurlijke waaghals.

Dara Oguntubi

Dara is 19 jaar en woont in Gent. Ze studeert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Universiteit Gent. Dara speelt saxofoon, gaat naar de Scouts en heeft een hond (Lila) en een schildpad (Iepe) én ze kan heel goed tegen pikant eten.

Bert De Kock

Bert is 27 jaar en komt uit Affligem maar woont sinds twee jaar in Brussel en kan nog steeds geen woord Frans. Hij spendeert zijn vrije tijd met TikToks maken als ‘bertnoternie’ en zijn twee nichtjes entertainen als ‘nonkel Bert’.

Thomas De Smet

Thomas is 22 jaar en afkomstig uit Meise. Intussen woont hij in Puurs. Hj studeert Media en Entertainment Business, is scoutsleider en enthousiaste amateurvoetballer. Thomas heeft een hond ROX, is doodsbang van spinnen en prankt al eens graag mensen. Ketnetters kunnen Thomas herkennen uit de Ketnet-reeks De Hoppers.

Héritier Tipo

Héritier is 22 jaar en komt uit Sint-Jans-Molenbeek. Hij studeert Organisatie en Management aan de Erasmushogeschool in Brussel en is een echte polyglot. Héritier spreekt vlotjes Frans, Engels en Nederlands. Daarnaast zingt, danst en acteert hij.

Andres Doise

Andres is 20 jaar en komt uit Overmere. Hij surft en hangt graag de onnozelaar uit. Andres lust absoluut geen ajuin. Ketnetters kunnen Andres herkennen uit de Ketnet-reeks GameKeepers.

Eva Luna Van Hijfte

Eva Luna is 17 jaar, woont in Gent en ze studeert Humane wetenschappen. Daarnaast geeft ze toneelles bij Freetime in Gent, is ze verslaafd aan Melocakes en eet haar korsten nog steeds niet op.

Nona 't Jolle

Nona is 17 jaar en is zot van haar geboortestad Antwerpen. Ze studeert dit jaar af aan de richting woordkunst drama. Nona zou elke dag pannenkoeken kunnen eten en houdt van gezellige rommel.

Ketnetters op zoek naar nieuwe Ketnet-wrappers in Wie wordt wrapper?

Vanaf zondag 1 mei zijn de kandidaten dagelijks te volgen op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Ze worden door Sarah, Sander en Gloria helemaal ondergedompeld in het Ketnet-universum, krijgen opdrachten en maken samen filmpjes. Ondertussen kunnen de Ketnetters in de Ketnet-app en op Ketnet.be een hele week stemmen op hun drie favorieten, want zij bepalen welke kandidaten een vrijstelling krijgen en nog een week langer hun talenten mogen tonen.

Naast de Ketnetters thuis, mag ook de Wie wordt wrapper?-jury vrijstellingen uitdelen. Die jury bestaat uit #LikeMe-ster Sali Haidara, Karrewiet-anker Jelle Mels, Helden-held Dempsey Hendrickx, de huidige wrappers én enkele extreem kritische Ketnetters die het traject al vanaf het prille begin volgen.

Op zondag 8 mei en zondag 15 mei vallen er tijdens de liveshows van Wie wordt wrapper? telkens 2 kandidaten af. Op zondag 22 mei is het dan eindelijk zover. Tijdens de grote finale van Wie wordt wrapper? bepalen Ketnetters en jury wie de titel ‘Ketnet-wrapper’ dubbel en dik verdient. Of er één of meerdere wrappers gekozen worden, dat komen de Ketnetters tijdens de finale te weten.

Wie wordt wrapper? op zondag 1, 8, 15 en 22 mei omstreeks 08.35 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Ketnet kweekvijver van talent

Ketnet is al 24 jaar een echte kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 24 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: Peter Van de Veire, Staf Coppens, Jelle Cleymans, Erika Van Tielen, Britt Van Marsenille, Karolien Debecker, Niels Destadsbader, Gloria Monserez…

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode