vrijdag 20 mei 2022
20 mei 2022

VRT zet in op nieuw talent

23 mei 2022 - Met drie nieuwe Ketnetwrappers, een nieuwe Rising Star en een influencer die sollicidate zet VRT in op nieuw talent.

Héritier, Thomas en Nidal

Ketnet-wrappers Héritier, Nidal en Thomas

In januari lanceerde Ketnet de zoektocht naar nieuwe Ketnet-wrappers. Niet minder dan 4087 jongeren stelden zich kandidaat. De afgelopen weken maakten de Ketnetters kennis met de tien finalisten van Wie wordt wrapper. Na een spannende zoektocht werden vanochtend Héritier Tipo, Nidal van Rijn en Thomas De Smet verkozen tot nieuwe Ketnet-wrappers. Zij vormen vanaf nu met Sarah Mouhamou, Sander Gillis en Gloria Monserez het gloednieuwe wrappers-team van Ketnet. Komende week kunnen de Ketnetters de nieuwe Ketnet-wrappers ontmoeten op het Ketnet Feestweekend in Plopsaland De Panne. 

De eerste avonturen van Héritier, Nidal en Thomas kan je volgen in de vlog #NEWBIES vanaf woensdag 25 mei op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Ketnet kweekvijver van talent

Ketnet is al 24 jaar een echte kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 24 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: Peter Van de Veire, Staf Coppens, Jelle Cleymans, Erika Van Tielen, Britt Van Marsenille, Karolien Debecker, Niels Destadsbader,…

Wie zijn Nidal, Thomas en Héritier?

Gloria, Héritier, Sander, Sarah, Thomas en Nidal

Héritier Tipo

Héritier © VRT

Héritier is 22 jaar en komt uit Sint-Jans-Molenbeek. Hij studeert Organisatie en Management aan de Erasmushogeschool in Brussel en is een echte polyglot. Héritier spreekt vlotjes Frans, Engels en Nederlands. Daarnaast zingt, danst en acteert hij.

Oh my god! Kan iemand mij wakker schudden? Want ik ben de eerste Brusselse Ketnet-wrapper! Ik heb er enorm naar uitgekeken en nu gebeurt het! Can’t wait to start!"

Héritier Tipo

Thomas De Smet

Thomas © VRT

Thomas is 22 jaar en afkomstig uit Meise. Intussen woont hij in Puurs. Hj studeert Media en Entertainment Business, is scoutsleider en enthousiaste amateurvoetballer. Thomas heeft een hond ROX, is doodsbang van spinnen en prankt al eens graag mensen. Ketnetters kunnen Thomas herkennen uit de Ketnet-programma's De Hoppers en Schijtluizen.

Het is gewoon gelukt, ik ben niet normaal blij. Ik kan het moeilijk verwoorden. Ik kijk al heel mijn leven naar Ketnet en ik dacht altijd: "ik wil dat doen". En dan lukt het mij gewoon, uit 4087 kandidaten. Ik ben superblij en ik heb er zo veel zin in. Dank jullie wel!"

Thomas De Smet

Nidal van Rijn

Nidal © VRT

Nidal is 19 jaar en afkomstig uit Hechtel. Hij volgt lerarenopleiding Nederlands en zedenleer. In zijn vrije tijd is hij Chiro-leider en gaat hij graag naar de cinema. Hij kan kunstjes met zijn wenkbrauwen en neusgaten en is een megafan van Bart Peeters. De Ketnetters kunnen Nidal kennen uit de Ketnet-programma's Wannabe's en Schijtluizen.

Ik ga zoooo ontzettend hard genieten van deze uitgestelde volwassenheid!"

​Nidal van Rijn

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

Judith Van Hirtum is op MNM verkozen tot de winnaar van MNM Rising Star 2022. 

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

Meer dan 1 miljoen TikTok-views voor MNM Rising Star

Voor de vijfde keer organiseerde MNM Rising Star, een zoektocht naar het strafste nieuwe muzikaal talent van Vlaanderen. De winnaar krijgt dit jaar de kans om een single op te nemen en uit te brengen. Deze editie zetelden twee grote namen in de jury: onze eigen Pommelien Thijs en de Nederlandse rapper Snelle. De inschrijvingen waren een groot succes, honderden straffe muzikale talenten stelden zich kandidaat via TikTok. De video's zorgden voor spectaculaire cijfers met meer dan 1,3 miljoen views op TikTok.

Ontdekken en stimuleren van jong talent is een van de belangrijkste waarden van MNM. Daarom gaan we met MNM op zoek naar nieuw muzikaal talent in Vlaanderen.” 

Steven Lemmens, nethoofd MNM

Dat een duwtje in de rug van MNM van goudwaarde kan zijn, blijkt uit de carrière van wedstrijdwinnaars als Olivia (MNM Rising Star 2017) en Metejoor (Wie speelt het voorprogramma van Niels Destadsbader?, 2018). Zowel Olivia als Metejoor stonden de voorbije jaren op de grootste concertpodia. Beiden veroverden de eerste plek in de Ultratop50.

Finalisten MNM Rising Star

Judith Van Hirtum is MNM Rising Star 2022

Judith Van Hirtum is verkozen op MNM tot de winnaar van MNM Rising Star 2022

Ik had me ingeschreven zonder verwachtingen. Ik dacht nooit dat ik bij de besten zou horen en zeker niet dat ik één van de finalisten zou zijn. En nu ben ik MNM Rising Star 2022: dat is mindblowing! 

Judith

Judith Van Hirtum is 23 jaar en komt uit Stabroek. Met haar elektrische gitaar, warme stem en een straffe cover van 'Beggin’' (Madcon) overtuigde Judith de jury. In het laatste jaar van het zesde middelbaar plaatste Judith een Instagram-video online waarin ze zong. Die video kreeg zoveel positieve reacties dat ze besefte: “Hey, dit is best goed! Ik kan zingen!”. Judith schrijft zelf muziek en kijkt enorm uit naar de kans om een eigen single uit te brengen. Ze heeft weinig podiumervaring. Een wedstrijd als MNM Rising Star is voor haar erg nieuw. Net daarom neemt ze deel: “Ik wil uit mijn comfortzone en optreden voor een groot publiek."

MNM Rising Star is een samenwerking tussen MNM en Sabam for Culture.

Sollicidaten met Ender Scholtens

Ender Scholtens en de kandidaten van MNM Sollicidaten

Vijf jongeren krijgen de kans om enkele werkgevers te vergelijken en ze meteen ook ‘s goed op de rooster te leggen. Belangrijk detail: ze zien ze niet.

Was het liefde op het eerste gezicht tussen jou en je werkgever of had je liever op voorhand geweten dat de koffie niet te drinken was en er wél een loopclub is op je werk maar helemaal geen douches?

Het is als jongere niet altijd makkelijk om een goeie eerste job te vinden. MNM Jumpjobs zorgt ervoor dat jongeren sneller hun weg vinden naar die eerste betaalde werkervaring. Youtuber Ender Scholtens geeft daarom vijf jongeren de kans om enkele werkgevers te vergelijken en ze meteen ook ‘s goed op de rooster te leggen.

MNM Sollicidaten via VRT NU

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode