vrijdag 14 augustus 2020
14 augustus 2020

Voltage wint MNM Start To DJ

13 augustus 2020 - Voltage is de winnaar van de tiende editie van MNM Start To DJ Na een uitdagende finaleweek en spannend slot sleept Tibeau/Voltage de overwinning in de wacht.

Voltage

Op donderdag 13 augustus is  Voltage op MNM uitgeroepen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2020. De 22-jarige Tibeau uit Tienen treedt zo in de voetsporen van DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex, Merlo en Manuals. Niet alleen wordt hij een van de van de huis-dj's van MNM, Tibeau mag ook draaien op het eerstvolgende MNM Stressed Out-evenement in club Versuz in Hasselt én hij krijgt een exclusieve dj-masterclass met persoonlijke tips en tricks van niemand minder dan Regi.

MNM Start To DJ 2020

Voor het tiende jaar op rij ging MNM op zoek naar de strafste jonge dj van het moment tijdens MNM Start To DJ. Getalenteerde jongeren vanaf zestien jaar die met enkele platen een feest in lichterlaaie kunnen zetten, konden zich inschrijven via de website van MNM. Uit de 150 inschrijvingen werden vijf finalisten geselecteerd:  Voltage, Karakals, TRSTN, VolTrack en Simon Says. MNM-dj Laura Govaerts leidde alles in goede banen en mocht een week lang optrekken met de jonge dj's.

kandidaten

Het was opvallend hoe extreem getalenteerd de finalisten dit jaar waren, maar ook wat voor een toffe, warme bende het was. Ik ben er zeker er niet alleen zeker van dat we van de winnaar Voltage veel gaan horen, maar dat de vier andere finalisten het ook nog ver gaan schoppen."

MNM-dj Laura Govaerts

Tijdens de finaleweek van 10 tot en met 13 augustus barstte de muzikale strijd goed los. De  geselecteerde finalisten draaiden er vanuit de MNM-studio op los om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2020 in de wacht te slepenDaarvoor waagden de finalisten zich aan een resem uitdagende sets en creatieve opdrachten. Zo konden ze zich uitleven met een signature set waarin hun persoonlijkheid duidelijk naar voren kwam, moesten ze zich bewijzen door zonder voorbereiding een knallende set te draaien met muziek van medefinalisten en lieten ze het beste van zichzelf zien tijdens speciale themasets.

Hun dj-vaardigheden werden beoordeeld door een vakkundige jury met dj's als Regi, MATTN, DJ Licious, Peter Luts en Lady S. Voormalige winnaars van MNM Start To DJ als 5NAPBACK en Merlo kwamen langs en deelden tips en tricks. Ook styliste Farah El Bastani, influencer Jamie-Lee Six en creatieveling Nicolas Caeyers maakten deel uit van de jury. Zij coachten en beoordeelden de finalisten op vlak van uitstraling, socialemediastrategie, styling, vlotheid en netwerktalent. Kortom: alles wat je van een potentiële top-dj verwacht. De jury was onder de indruk van de kandidaten.

kandidaten

Regi: “Het niveau lag dit jaar enorm hoog. Deze finalisten weten wat ze doen en hebben bewezen waarom ze in deze wedstrijd zitten. Ze hebben elk hun eigen stijl waarmee ze zich kenmerken.”

MATTN: “Het is voor mij vooral belangrijk dat een goede dj plezier heeft, energie uitstraalt en mensen kan doen dansen. Daar zijn al deze kandidaten in geslaagd voor mij.”

Finale

Donderdag was het dan eindelijk zo ver: de bekroning van de finaleweek van MNM Start To DJ 2020. De vijf kandidaten draaiden het dak van de MNM-studio en gaven het beste van zichzelf tijdens hun laatste set. De jury maakte vervolgens het juryklassement bekend. Samen met de stemmen van de MNM-luisteraars werden zo de twee finalisten gekozen: Voltage en VolTrack. Zij namen het tegen elkaar op in de ultieme finale.  

Na die laatste, spannende set werd Voltage door de MNM-luisteraars verkozen tot de winnaar van MNM Start To DJ 2020. Tibeau/Voltage heeft niet enkel een fantastische ervaring beleefd, maar wordt een van de huis-dj’s van MNM, mag draaien op het eerstvolgende MNM Stressed Out-evenement in club Versuz in Hasselt én krijgt een exclusieve dj-masterclass van Regi. Op vrijdag 14 augustus is hij te gast in De Ochtendshow bij Yoren Linsen om er alles over zijn ervaring te vertellen.

 

Dossier: Jongeren

Meer over Jongeren

Maak kennis met de mediamakers van morgen: dit was VRT Squad Bootcamp

Nieuwe Ketnet-serie 'Jij beslist: wrappertrip' zet verder in op interactiviteit

Magische start in Brugge: groot kinderkoor vlamt De Warmste Week op gang

Manu Van Acker en Pien Lefranc vlammen langs alle 319 gemeentes van Vlaanderen en Brussel voor De Warmste Week

Geslaagd? De MNM Blokhut telt af naar de zomer

Zes uitbundige jongeren beleven de reis van hun leven… zonder ouders, maar mét cameraploeg

De Warmste Week maakt thema editie 2023 bekend: opgroeien zonder zorgen

Van MNM Blok Party tot De MNM Blokhut: Samen erdoor tijdens de examenperiode