woensdag 29 juli 2020
29 juli 2020

Ketnet start opnames twee nieuwe fictiereeksen

29 juli 2020 - Ketnet werkt deze zomervakantie aan twee nieuwe fictiereeksen: Meisjes en 3Hz.  Meisjes is een webreeks die in realtime gelost zal worden. 3Hz is een magisch-mysterieuze fictiereeks met een nostalgisch tintje.

Jonge cast van 3Hz tijdens repetitie

Meisjes is een productie van Sputnik Media, het productiehuis achter het populaire wtFock. Net als wtFock is Meisjes een webreeks die in realtime gelost zal worden op de online platformen van Ketnet. 

3Hz is een magisch-mysterieuze fictiereeks met een nostalgisch tintje, gemaakt door productiehuis De Mensen. De reeks kan rekenen op een getalenteerde cast met enkele klinkende namen, zoals Junes Callaert, Ann Tuts en Stan van Samang. 

Meisjes zal vanaf 1 september te bekijken zijn op de online platformen van Ketnet. 3Hz komt op antenne in het najaar van 2021.

De cast van zowel Meisjes als 3Hz bestaat hoofdzakelijk uit jonge en beloftevolle jongens en meisjes, die met deze producties hun eerste stappen in de acteerwereld zetten. Ketnet bevestigt hiermee zijn rol als grootste supporter van kinderen en geeft jong talent de kans om zichzelf te ontplooien.

Meisjes

cast van Meisjes

Meisjes is een nieuwe webreeks die vanaf 1 september op de online platformen van Ketnet te zien zal zijn. De reeks is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK.

Meisjes volgt de avonturen van vier vriendinnen: Luna, Amélie, Cleo en Fleur. Het unieke aan de reeks is dat alles in realtime en digital first verloopt. De Ketnetters volgen het doen en laten van de meisjes en beleven hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken.

Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.

De cast van Meisjes

  • Luna: Jackie Gilles

  • Amélie: Lore Heremans

  • Fleur: Alycia Metdepenningen (Zie mij graag)

  • Cleo: Amira Elwaleed

Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.

3Hz

3Hz ('drie hertz') is een nieuwe fictiereeks die in het najaar van 2021 te zien zal zijn op Ketnet. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (DierendetectivesKetnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

Het verhaal

Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

3Hz is een mysterieuze fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en 2021. Het magisch realisme in de reeks zit op de grens tussen fantasie en werkelijkheid. De muziek uit de jaren ’80 zal tot de verbeelding van kinderen spreken en tegelijk heel wat nostalgie oproepen bij ouders

De cast van 3Hz

  • Felix: Junes Callaert

  • Ella: Cécile Enthoven

  • Sammy: Arthur Hermans

  • Noor: Maja Aziza

  • Thomas (papa Felix): Stan Van Samang

  • Oma Jos: Ann Tuts

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet.

 

Dossier: Jongeren

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'