dinsdag 15 oktober 2019
15 oktober 2019

Wie verdient de Klara 'Iedereen Klassiek'-Prijs 2020?

15 oktober 2019 - Sinds 2015 reikt Klara de 'Iedereen Klassiek'-Prijs uit. Dat is een publieksprijs die naar een man, vrouw of vereniging gaat die de passie voor klassieke muziek doet oplaaien. U kan nu iemand nomineren voor deze prijs.

© VRT - Geert Van Hoeymissen

 De 'Iedereen Klassiek'-Prijs is een publieksprijs die naar een mens of een vereniging gaat die de passie voor klassieke muziek doet oplaaien, die moeilijk te bereiken doelgroepen in contact kan brengen met klassieke muziek, die bevlogen en toegankelijk over klassieke muziek praat zodat iedereen aan zijn/haar lippen hangt. Ambassadeurs van de klassieke muziek die meestal belangeloos hun passie volgen.

Tot 28 november kunt u een mens of organisatie nomineren.

U mag een persoon of vereniging nomineren waar u zelf bij betrokken bent, maar ook een evenement of persoon waarmee u gewoon als 'toeschouwer' in contact bent gekomen.

Winnaars vorige edities

2015: OpMaat deFilharmonie

Voor niet één maar meerdere originele initiatieven voor kinderen, jongeren en mensen in kwetsbare posities. En dat al vele jaren.

2016: Marc Erkens

Je hebt van die mensen wiens bevlogenheid en enthousiasme meteen effect hebben op de luisteraars. Marc Erkens is er zo één. Hij mag dan wel Opleidingshoofd Muziek op de Leuvense campus Lemmens van de LUCA School of Arts zijn, zijn hart ligt bij het vertellen over muziek: onderhoudend, helder, historisch en muzikaal onderlegd.

2018: Thomas Vanderveken 

Iedereen Klassiek, dat was even ook televisie, toen een radio- en TV-presentator en kersverse vader aankondigde dat hij zich een jaar de tijd gaf om een pianoconcerto onder de knie te krijgen: dat van Grieg nog wel, en met steun en advies van velen. Maar heel Vlaanderen was in de ban van zijn stunt. Ook andere muzikanten gingen de uitdaging aan. En het resultaat was Iedereen Klassiek, weliswaar met een andere titel: want niemand speelde het ooit zo hard, ging zo in het rood en uit de bol, voor het oog van iedereen.

2019: Jef Cleymans (C-koren Ekeren)

Jef Cleymans, dirigent en oprichter van de C-koren. In die 50 jaren heeft hij meer dan 2000 zangers uit de regio Noord-Antwerpen laten zingen en zo de smaak van muziek doorgegeven. De C-koren bestaan nu uit 8 koren van hoge kwaliteit met meer dan 350 zingende leden. En altijd is alles prima georganiseerd. 

 

Meer over Cultuur

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival

Column - Klara: ook twintigers en dertigers toegelaten!

De nachtshift: hoe team eindregie jouw perfecte tv-avond in goede banen leidt

30 jaar zonder Kurt Cobain: Studio Brussel bouwt iconische decor MTV Unplugged na tot in de kleinste details

Zonder VRT geen Compact Disk Dummies, Melanie de Biasio, Warhaus of Zwangere Guy