woensdag 13 september 2023
13 september 2023

De Week van de Belgische muziek is terug!

Markeer het alvast in zwart/geel/rood in je agenda: van maandag 22 tot en met zondag 28 januari 2024 vieren we met z’n allen weer muziek van bij ons tijdens de Week van de Belgische muziek. VRT, VI.BE, RTBF en nog heel wat andere sectorspelers en organisaties zetten die week onze artiesten van eigen bodem extra in de schijnwerpers.

Van maandag 22 tot en met zondag 28 januari 2024 staat liefde voor muziek van hier opnieuw centraal in héél ons land. Op radio en tv, van platenlabels, concertzalen en managementbureaus tot scholen, bibliotheken, culturele centra en zelfs bakkerijen en slagerijen – tijdens de Week van de Belgische muziek vind je muziek van eigen bodem overal. Samen goed voor een klinkende liefdesverklaring aan muziek van bij ons. En ook VRT doet mee!

Met onder meer Zomerhit, Radio2 Bene Bene en MNM Start to dj toont VRT het hele jaar door haar onuitputtelijke liefde voor muziek. En tijdens de Week van de Belgische muziek nog een tikkeltje meer! Dan geven alle VRT-netten de artiesten van bij ons letterlijk en figuurlijk het podium dat ze verdienen. Want VRT is fier op muziek van hier. Wil je niets missen van al dat moois? Volg het op VRT.be en weekvandebelgischemuziek.be.

De Week van de Belgische muziek is een initiatief van VI.BE, VRT, Conseil de la Musique, Court-Circuit en RTBF.

Meer over Cultuur

Muzikale erfenis van ‘De Collega’s’-Componist Pieter Verlinden wordt eindelijk ontsloten, dankzij Nederlandse platenfirma en VRT Archief

De Week van de Belgische muziek is terug!

“Terrorist!”: weervrouw Jacotte brengt De Collega’s samen voor 45e verjaardag van de legendarische tv-reeks

Zeven VRT-nominaties voor prestigieuze Prix Europa

Kiest een computer de muziek op de radio?

Met VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Met VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

Welke aandacht besteedt VRT aan boeken?