Bent Van Looy presenteert Culture Club op Radio 1

30 maart 2021 – Muzikant en presentator Bent Van Looy zal vanaf vrijdag 2 april het kunst- en cultuurprogramma Culture Club op Radio 1 presenteren. Bent vervangt Annelies Moons als gastheer van het programma tot eind oktober. Annelies werkt de eerstkomende tijd nog aan gelegenheidsproject en is dan een tijdje uit... want ze wordt moeder.

Bent Van Looy

Culture Club

Bent heeft al langer een nauwe band met Culture Club. Ooit presenteerde hij samen met Sofie Lemaire de televisieversie van het programma op Canvas. Hij was ook al regelmatig de vaste presentatievervanger van Annelies Moons.

Bent Van Looy praat in Culture Club, wekelijks op vrijdag, over kunst en cultuur met schrijvers, beeldend kunstenaars, theater- of televisiemakers, makers en kunstbelevers. Komende vrijdag 2 april is Bent te gast in Antwerpen waar het Letterenhuis de 100ste verjaardag van de bundel 'Bezette Stad' van Paul Van Ostaijen viert met een tentoonstelling.

Annelies Moons

Annelies Moons, de vaste presentatrice van Culture Club, werkt aan een nieuw (spannend) project voor Radio 1, dat nog dit seizoen zijn première zal zien. Aansluitend focust ze tot eind oktober op haar grootste project van 2021, samen met haar partner, singer-songwriter Niels Boutsen (Stoomboot).

Culture Club: elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 1.
Op vrijdag 9 en vrijdag 16 april is Culture Club er uitzonderlijk tussen 19.00 en 21.00 uur

Dossier: Cultuur
dinsdag 30 maart 2021
30 maart 2021

Meer over Cultuur

Charlatan. Het leven van Arno Hintjens

Brommer op zee met Josse De Pauw en Sophie Lakmaker

Deze films mag je niet missen tijdens de paasvakantie

Bent Van Looy presenteert Culture Club op Radio 1

VRT-archief ontdekt uniek klankfragment over Paul van Ostaijen

VRT partner van nieuwe Vlaamse literatuurprijzen De Boon

Canvas presenteert: Wij, Roger Raveel

Brommer op zee: Boekenprogramma met Ruth Joos