VRT partner van nieuwe Vlaamse literatuurprijzen De Boon

17 maart 2021 - Op 17 maart werden twee nieuwe jaarlijkse Vlaamse
literatuurprijzen gelanceerd: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. De Boon is een samenwerking tussen vzw Vlaamse Literatuurprijs, de VRT en De Standaard. 

De eerste uitreiking van de prijzen is gepland op 17 maart 2022. Martine Tanghe wordt juryvoorzitter van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. 

Videospeler inladen...

Een grote, literaire prijs geeft de literatuur en de boekensector een gezonde boost. En de publieke omroep mag dan niet ontbreken als partner. De VRT wil taalbeleving stimuleren, met bijzondere aandacht voor taal- en leesbevordering. Ook voor kinderen. Daarom is het een absolute meerwaarde dat er niet één prijs, maar twee prijzen komen.”

Frederik Delaplace, CEO VRT

‍Na het verdwijnen van de Fintro Literatuurprijs beschikte Vlaanderen niet langer over een algemene literatuurprijs die de Nederlandstalige literatuur en haar rijke verschijning onder de aandacht bracht. Het BoekenOverleg, de vertegenwoordiger van het verenigde boekenvak, ijverde al enkele jaren voor een nieuwe algemene literatuurprijs.

Minister van Cultuur Jan Jambon kondigde bij de opening van de Boekenmarathon in 2020 het heuglijke nieuws aan dat Vlaanderen een nieuwe literatuurprijs zou ondersteunen.

Dossier: Cultuur
woensdag 17 maart 2021
17 maart 2021

Meer over Cultuur

De halve finale op Klara en Canvas

De KEW online en DeZes

Met  VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello

Waarom is de VRT de grootste cultuursponsor van Vlaanderen?   

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?

De finale op Klara en Canvas

Meer KEW: Extra’s en slotconcerten

De Koningin Elisabethwedstrijd: alles op VRT NU