woensdag 01 september 2021
01 september 2021

'Culture Club' lanceert nieuw cultuurseizoen met radio-cultuurmarkt

1 september 2021 – Hoera! Het doek gaat weer open, de radio mag weer aan. Cultuurhuizen en concertzalen mogen weer, na een lange coronawinter. Vele theatermakers konden eindelijk weer repeteren, zonder mondmasker en zonder voorschriften. Culture Club wil op vrijdag 3 september het nieuwe cultuurseizoen vieren, met een blik op een mooie toekomst. 

Bent Van Looy

Gastheer Bent Van Looy serveert tijdens de eerste uitzending een inspirerend pakket aan theatervoorstellingen en concerten die je dit seizoen niet mag missen. Dat allemaal gebundeld in een radio-cultuurmarkt, live vanuit Leietheater Deinze.

Radio en theater vanop de eerste rij

Tijdens de eerste uitzending van Culture Club dit najaar beleef je radio en theater vanop de eerste rij. Met interessante livebands die dit najaar uitpakken met een nieuwe plaat of tournee. De cultuurmarkt van Culture Club kan je ook volgen via de website van Radio 1 en kan je later herbekijken op VRT NU. Kortom: genoeg inspiratie voor een heerlijk cultuurnajaar.

Met de medewerking van Brik Tu TokHet NieuwstedelijkDie Verdammte SpielereiUltima ThuleStudio OrkaSien Eggers en Frank FocketynStefaan VanbrabandtBarbara Claes en Theater Antigone

En livemuziek van: MooneyeAarde aan Daan en Coline & Toitoine.

Over Leietheater Deinze

Leietheater Deinze is een gloednieuw en ambitieus cultuurcentrum in het hart van de stad. Het opende de deuren net voor de coronacrisis en kreeg als uitdaging een interessante en uitdagende (podium)programmatie te ontwikkelen in volle lockdown. Samen met Culture Club en Radio 1 rolt Leietheater de rode loper als gastheer voor een bruisend cultuurseizoen vol inspirerende podiumkunsten. Ook het gebouw zélf is meer dan de moeite. Leietheater is genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022, ook wel de Nobelprijs van de architectuur genoemd. Leietheater is een realisatie van het Gentse bureau TRANS & V+.

Culture Club: vrijdag 3 september van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 1.

Meer over Cultuur

Wie zijn de gasten in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan?

In oktober trekt Klara alle registers open

Hoe ondersteunt VRT jong talent?

Welke aandacht besteedt VRT aan klassieke muziek?

Waarom is VRT de grootste cultuursponsor van Vlaanderen?   

Een nacht in het museum: "De schoonste slapeloze nacht ooit"

Ontdek het KMSKA samen met VRT

Ketnet met de K van kunst