Brommer op zee: Boekenprogramma met Ruth Joos

 Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe boekenprogramma Brommer op zee waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. De programmatitel verwijst naar het bekende verhaal van de schrijver J.M.A. Biesheuvel. Vanaf zondag 18 april, op Canvas en bij de VPRO op NPO 2.

Wilfried De Jong en Ruth Joos

Ruth Joos is in Vlaanderen al jaren toonaangevend in haar interviews met schrijvers uit binnen- en buitenland. Ze had een eigen cultuurmagazine, is veelgevraagd op literaire festivals en presenteert om de week De ochtend:  het dagelijkse, journalistieke ochtendprogramma van de VRT op Radio 1.

Wilfried de Jong presenteerde al verschillende televisieprogramma’s voor de VPRO waaronder Pakhuis De JongHolland Sport en Fotostudio De Jong. Hij was drie jaar de interviewer bij Zomergasten en is één van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen. Hij schrijft boeken (fictie/non-fictie) en heeft een wekelijkse column in NRC.

Er hangt een bijzondere chemie tussen die twee. Ze kennen elkaar al langer en zijn goed op elkaar ingespeeld. De liefde voor boeken spat er vanaf."

Eindredacteur Jikke Wechgelaer

Eindredacteur Jikke Wechgelaer: "Wilfried de Jong is een begenadigde en originele interviewer met een grote liefde voor boeken. Ruth Joos maakte vele cultuurprogramma’s in Vlaanderen en is een doorgewinterde boekenkenner en lezer. Er hangt een bijzondere chemie tussen die twee. Ze kennen elkaar al langer en zijn goed op elkaar ingespeeld. De liefde voor boeken spat er vanaf."

Brommer op zee vanaf zondag 18 april om 20.00 uur op Canvas en om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

Brommer op zee is een VPRO productie voor NPO 2 en Canvas.

Online gaat Brommer op zee verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Dossier: Cultuur
donderdag 11 februari 2021
11 februari 2021

Meer over Cultuur

De halve finale op Klara en Canvas

De KEW online en DeZes

Met  VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello

Waarom is de VRT de grootste cultuursponsor van Vlaanderen?   

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?

De finale op Klara en Canvas

Meer KEW: Extra’s en slotconcerten

De Koningin Elisabethwedstrijd: alles op VRT NU