Canvas-programma Weg van het Meesterwerk wint 6 Telly Awards

28 mei 2020 - In New York sleepte Weg van het Meesterwerk maar liefst 6 prijzen in de wacht op de Amerikaanse Telly Awards. De Telly Awards zijn één van de belangrijkste televisieprijzen in de VS. Jaarlijks nemen zo’n 12.000 producties uit zowel de VS als andere landen deel aan deze prijsuitreiking.

weg van meesterwerk © VRT - Sofie Silberman

Weg van het Meesterwerk viel tijdens de uitreiking maar liefst 6 keer in de prijzen. In de categorie Televisie- Cultuur won het programma een gouden Telly Award. Het programma won verder nog 5 zilveren Telly Award in de categorieën Televisie - Regie, Televisie - Motion Graphics, Televisie - Montage, Televisie - Documentaire Serie en ten slotte in de categorie Educatieve Televisie.

In Weg van het Meesterwerk maakt Thomas Vanderveken een historische roadtrip in het spoor van drie wereldberoemde werken van de Vlaamse Meesters Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens en Jan Van Eyck. De schilderijen werden in Vlaanderen gemaakt, maar hangen nu in musea in verre landen. Hoe zijn ze daar terechtgekomen? Om dat uit te vissen, reist Thomas ze achterna: door heel Europa en nog verder, en dwars door de geschiedenis. Zo reconstrueert hij hun fascinerende verhaal.

Weg van het Meesterwerk werd in het najaar van 2019 uitgezonden op Canvas en is nog steeds te bekijken via VRT NU.

Dossier: Cultuur
vrijdag 29 mei 2020
29 mei 2020

Meer over Cultuur

Volg de finale bij VRT

De halve finale op Klara en Canvas

De KEW online en DeZes

Met  VRT op de eerste rij bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello

Waarom is de VRT de grootste cultuursponsor van Vlaanderen?   

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?

Meer KEW: Extra’s en slotconcerten

De Koningin Elisabethwedstrijd: alles op VRT NU