zondag 31 oktober 2021
31 oktober 2021

Iedereen Klassiek lokt 10 000 bezoekers naar Brugge

30 oktober 2021 - Met een opkomst van 10 000 bezoekers voor Iedereen Klassiek  was  Brugge opnieuw dé hoofdstad van de klassieke muziek. Van Steve Reich in de Brugse stationshal, Wagners  Walküre met Brussels Philharmonic tot Iedereen Danst! op de Markt. 

Klara-presentator Sander De Keere op Iedereen Danst!

De kinderen waren onvermijdelijk hoorbaar en af en toe kwam een applaus op het verkeerde moment, maar Iedereen Klassiek loodste wel een nieuw publiek de zaal in”, 

De Standaard 2/11/21

Samen zingen, dansen, luisteren en genieten: klassieke muziek is springlevend, inspireert zowel de kenner, liefhebber als nieuweling en verbindt jong en oud.

Ook Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management kwam genieten.

Iedereen Klassiek is echt een topinitiatief. Het is één van mijn stokpaardjes dat klassieke muziek zo veel mogelijk moet kunnen beleefd worden buiten het kleine kringetje van de kenners. De schitterende dag vandaag in Brugge heeft hopelijk weer heel wat nieuwe liefhebbers overtuigd.”

Vlaams minister-president Jan Jambon
Jeroen Vanacker (artistiek directeur Concertgebouw), Katrien Van Eeckhoutte (algemeen directeur Concertgebouw), Hugo Vandamme (voorzitter Raad van Bestuur Concertgebouw), Dirk De fauw (burgemeester Brugge), Jan Jambon (Vlaams minister-president), Frederik Delaplace (CEO VRT) en zijn echtgenote Eva

Organisatoren Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de stad Brugge kijken trots terug op alweer een geslaagde samenwerking. Door concerten verschillende keren te programmeren, kon alles veilig verlopen. Overal klonk muziek: in en rond het Concertgebouw en verspreid over de Brugse binnenstad.

Ik ben in de wolken dat Iedereen Klassiek eindelijk kon plaatsvinden. Het is een hoogdag voor Klara en de partners in Brugge en vooral voor de klassieke muziek die door zovelen omarmd wordt.”

Chantal Pattyn, nethoofd Klara

Nagenieten van Iedereen Klassiek kan op klara.be en in de Klara-app.

Meer over Cultuur

Ilja Leonard Pfeijffer, Elvis Peeters en Joke van Leeuwen: dit zijn de 30 kanshebbers op de literatuurprijs de Boon

Pommelien Thijs grote favoriet met 9 nominaties: ontdek de genomineerden voor de MIA's 2023

Read this! MNM lanceert tweede seizoen van podcastreeks over boeken met Shania Gooris

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

VRT maakt van november weer dé boekenmaand

Muzikale erfenis van ‘De Collega’s’-componist Pieter Verlinden wordt eindelijk ontsloten, dankzij Nederlandse platenfirma en VRT Archief

De Week van de Belgische muziek is terug!

“Terrorist!”: weervrouw Jacotte brengt De Collega’s samen voor 45e verjaardag van de legendarische tv-reeks