vrijdag 22 november 2019
22 november 2019

260 culturele partners beleven cultuur op de VRT tijdens Expeditie Cultuur

22 november 2019 — Cultuur is overal aanwezig op de VRT. Het zit  in het DNA van de openbare omroep en maakt een onmisbaar deel uit van het aanbod. Tijdens Expeditie Cultuur kwamen partners uit de cultuursector ontdekken wat de VRT voor hen kan betekenen en omgekeerd. 

Deelnemers Expeditie Cultuur

De VRT ontving 260 partners uit de cultuursector tijdens Expeditie Cultuur. Aan de hand van allerlei workshops en interactieve sessies kwamen ze te weten wat de VRT allemaal in petto heeft op vlak van cultuur. Ze kregen bijvoorbeeld inkijk in het muziekbeleid van de VRT, de toekomst van digitale radio, LangZullenWeLezen, vloggen, Culture Club op Radio 1, het DNA van MNM… Tegelijk was het voor VRT-medewerkers een uitgelezen moment om in gesprek te gaan met partners uit de cultuursector.

Videospeler inladen...

Cultuur op de VRT

Er zijn talloze programma’s, projecten en evenementen waar cultuur een sleutelrol speelt. Soms gaat dat heel diep, zoals bij Pompidou op Klara of Winteruur van Canvas. Soms is dat dan weer subtiel, zoals bij De Madammen op Radio 2, of verbredend zoals bij Dagelijkse kost op Eén of #LikeMe op Ketnet. Verdieping en verbreding gaan hand in hand, en die combinatie is noodzakelijk om zoveel mogelijk Vlamingen te prikkelen en te boeien met het cultureel aanbod van de openbare omroep.

De VRT bekijkt cultuur daarbij in al haar diversiteit. Cultuur is niet enkel klassieke muziek of beeldende kunst. Het gaat ook om film en fictie, toerisme, erfgoed, letteren, architectuur, en zoveel meer. Alles wat eigen is aan het mens-zijn, behoort tot onze cultuur. Het bepaalt wie we zijn, waar we waarde aan hechten, hoe we in het leven staan. Daarom vindt de VRT het belangrijk om er aandacht aan te blijven schenken.

Enkele reacties van deelnemers aan Expeditie Cultuur:

quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur

Meer over Cultuur

Het ABC van VRT met de M van ... Muziekdiversiteit: zonder VRT geen Compact Disk Dummies, Warhaus of Zwangere Guy

70 amateurkunstenaars veroveren plek in Koninklijke Bibliotheek van België

“Radiospots zijn een verzameling van miniluisterspelen”

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival

Column - Klara: ook twintigers en dertigers toegelaten!