260 culturele partners beleven cultuur op de VRT tijdens Expeditie Cultuur

22 november 2019 — Cultuur is overal aanwezig op de VRT. Het zit  in het DNA van de openbare omroep en maakt een onmisbaar deel uit van het aanbod. Tijdens Expeditie Cultuur kwamen partners uit de cultuursector ontdekken wat de VRT voor hen kan betekenen en omgekeerd. 

Deelnemers Expeditie Cultuur

De VRT ontving 260 partners uit de cultuursector tijdens Expeditie Cultuur. Aan de hand van allerlei workshops en interactieve sessies kwamen ze te weten wat de VRT allemaal in petto heeft op vlak van cultuur. Ze kregen bijvoorbeeld inkijk in het muziekbeleid van de VRT, de toekomst van digitale radio, LangZullenWeLezen, vloggen, Culture Club op Radio 1, het DNA van MNM… Tegelijk was het voor VRT-medewerkers een uitgelezen moment om in gesprek te gaan met partners uit de cultuursector.

Video player inladen...

Cultuur op de VRT

Er zijn talloze programma’s, projecten en evenementen waar cultuur een sleutelrol speelt. Soms gaat dat heel diep, zoals bij Pompidou op Klara of Winteruur van Canvas. Soms is dat dan weer subtiel, zoals bij De Madammen op Radio 2, of verbredend zoals bij Dagelijkse kost op Eén of #LikeMe op Ketnet. Verdieping en verbreding gaan hand in hand, en die combinatie is noodzakelijk om zoveel mogelijk Vlamingen te prikkelen en te boeien met het cultureel aanbod van de openbare omroep.

De VRT bekijkt cultuur daarbij in al haar diversiteit. Cultuur is niet enkel klassieke muziek of beeldende kunst. Het gaat ook om film en fictie, toerisme, erfgoed, letteren, architectuur, en zoveel meer. Alles wat eigen is aan het mens-zijn, behoort tot onze cultuur. Het bepaalt wie we zijn, waar we waarde aan hechten, hoe we in het leven staan. Daarom vindt de VRT het belangrijk om er aandacht aan te blijven schenken.

Enkele reacties van deelnemers aan Expeditie Cultuur:

quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur
quote deelnemer Expeditie cultuur
Dossier: Cultuur
vrijdag 22 november 2019
22 november 2019

Meer over Cultuur

Koningin Elisabethwedstrijd-laureate Eliane Rodrigues op 1 in 'De Week van de Koningin Top 30' van Klara

Canvas-programma Weg van het Meesterwerk wint 6 Telly Awards

Speciale Radio 2 Bene Bene-sessies op pinkstermaandag: elk uur een andere Vlaamse artiest

Welke aandacht besteedt de VRT aan klassieke muziek?

Studio Brussel lanceert twee nieuwe digitale muziekstreams Hooray en Bruut

'Juicy' van The Notorious B.I.G voor het tweede jaar op rij favoriete hiphopnummer van Studio Brussel-luisteraar

De VRT trekt voluit de kaart van het boek

Studio Brussel organiseert tweede interactieve online concertavond met Belgische artiesten