maandag 15 november 2021
15 november 2021

Nieuwe reeks Toots Sessies geeft artiesten van bij ons een podium

15 november 2021 - Binnenkort zwaaien de deuren van de legendarische Toots Studio van de VRT weer open voor een nieuwe reeks van De Toots Sessies. Daarbij geven Vlaamse artiesten telkens het beste van zichzelf tijdens een kort optreden. 

Compagnie Cecilia

Een brede waaier van genres komt aan bod. Veel muziek, met onder meer pop, rock, jazz, klassiek en crossover, maar ook podiumkunsten, zoals comedy, theater, dans en performance. De nadruk ligt op de ontdekking van nieuw en jong talent.

De eerste reeks van De Toots Sessies werd eind 2020 in volle lockdown gelanceerd om de zwaar getroffen cultuursector te steunen. Het initiatief werd enthousiast onthaald door de artiesten, de sector en het publiek. Nu het artistieke leven in Vlaanderen weer min of meer in zijn plooi is gevallen, wil de VRT met een nieuwe reeks Toots Sessies een podium blijven bieden aan (jong) talent én het publiek laten proeven van de veelzijdigheid van het Vlaamse culturele landschap.  

De Toots Sessies lopen vanaf maandag 22 november, vier dagen per week (maandag tot donderdag): op Canvas om 19.40 uur, op Eén na de herhaling van Thuis, en uiteraard ook op VRT NU, waar alle optredens gebundeld worden, samen met die van de voorbije seizoenen.

The Haunted Youth

Op het programma

Een overzicht van het aanbod in de eerste twee weken: 

Het startschot wordt op maandag 22 november gegeven door het Antwerpse hiphop-duo Blackwave. Zij brachten in november 2019 hun eerste album uit: ‘Are you still dreaming’. Door de coronacrisis konden ze pas afgelopen zomer beginnen touren met hun album, maar dat was wel een kleine triomftocht. In de Toots Sessies spelen ze een speciale versie van ‘Bitter Sweet Baby’.

Voor The Haunted Youth (23/11) was 2021 een fantastisch jaar, ze werden laureaat van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en speelden deze zomer op zowat elk podium in Vlaanderen. Speciaal voor de Toots Sessies nodigden ze het jong talent Azra uit.

Nabou (24/11) is het kwartet rond Nabou Claerhout, die vernieuwend aan de slag gaat met de trombone en een heel eigen sound creëert. Hun debuutalbum is net uit en ze zijn helemaal klaar om de wereld te veroveren.

Compagnie Cecilia (25/11) brengt dit najaar ‘Marinus’. Voor dit stuk duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikanten Peter Bultink en Lode Vercampt in de zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis.

Dez Mona en B.O.X (29/11) brengen exact tien jaar na hun internationaal bejubelde songcyclus SÁGA ‘Lucy’ uit, een ‘gesamtkunstwerk’ dat het midden houdt tussen een concert en een voorstelling waarbij popmuziek en barok naadloos versmelten.

Ramkot (30/11) was eerder dit jaar een van de drie laureaten van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze zijn volop aan het touren en brengen voor de Toots Sessies een ‘special guest’ mee: KID!

Met hun single ‘Bobbi’ kondigde Intergalactic Lovers (1/12) de terugkeer naar hun publiek aan. Speciaal voor de Toots Sessies brengen ze twee extra zangeressen mee en stellen ze ook hun nieuwe single Crushing voor.

Pieter Verelst (2/12) brengt voor de Toots Sessies een aantal fragmenten uit zijn nieuwste voorstelling Amai!

Later volgen onder meer nog optredens van Whispering Sons, Stoomboot, Compagnie Barbarie & Theater Stap, Bram De Looze, Aili & Transistorcake, ...

Meer over Cultuur

“Radiospots zijn een verzameling van miniluisterspelen”

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival

Column - Klara: ook twintigers en dertigers toegelaten!

De nachtshift: hoe team eindregie jouw perfecte tv-avond in goede banen leidt

30 jaar zonder Kurt Cobain: Studio Brussel bouwt iconische decor MTV Unplugged na tot in de kleinste details