woensdag 27 maart 2024
27 maart 2024

Wordt een VRT-podcast verkozen tot de beste podcast ooit?

Woensdag 27 maart 2024 - Podcasts bestaan ondertussen twintig jaar. Maar wat is nu dé allerbeste podcast ooit? De VPRO Podcastgids nodigt alle podcastluisteraars uit om hun stem uit te brengen om mee te bepalen welke podcast wordt verkozen tot ‘de beste podcast ooit’. Er is goed nieuws voor VRT, want maar liefst vier VRT-podcasts maken kans op deze titel! 

Dit zijn de vier genomineerden: Iemand (Radio 1), De kunst van het verdwijnen (VRT), Leopold II (Klara) en Revolusi (Klara). Stemmen kan via volgend online formulier tot en met 15 april 2024: De beste podcast ooit verkiezing - VPRO Podcastgids - VPRO Gids

Elke luisteraar kan minimaal 3 en maximaal 10 favorieten aanduiden uit de lijst van 220 geselecteerde podcasts. Op 17 april 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Beluister nu de vier genomineerde podcasts op VRT MAX: 

Iemand podcast | VRT MAX

Van een treinbestuurder waarbij al acht keer iemand voor zijn trein is gesprongen tot een jonge vrouw die haar gelovige opvoeding de rug toekeert. In Iemand wordt er elke aflevering aandacht besteed aan een gewoon iemand met een uitzonderlijk verhaal.

De Kunst van het Verdwijnen podcast | VRT MAX

Een spectaculaire bankroof. Een vergeten aanslag. Een overlevingsverhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Drie verhalen die zich allemaal op dezelfde plek in Antwerpen afspelen worden op vernuftige wijze door elkaar geweven.

Revolusi met David Van Reybrouck podcast | VRT MAX

Revolusi vertelt het verhaal van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Vijf jaar lang verzamelde David Van Reybrouck verschillende herinneringen en perspectieven van bijna tweehonderd nog levende getuigen uit deze historische periode, en liet ze samensmelten tot één verhaal.

Leopold II podcast | VRT MAX

In de documentaire Leopold II schetst Johan Op de Beeck een portret van de voormalig Belgische vorst. Hoe is het mogelijk dat iemand met zulke verdeelde meningen zich kon ontwikkelen tot een ongenadige despoot?

Meer over Cultuur

70 amateurkunstenaars veroveren plek in Koninklijke Bibliotheek van België

Nationale Expo ontmaskert de Ensor in elk van ons

Het ABC van VRT met de M van ... Muziekdiversiteit: zonder VRT geen Compact Disk Dummies, Warhaus of Zwangere Guy

“Radiospots zijn een verzameling van miniluisterspelen”

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival