woensdag 18 november 2020
18 november 2020

Klaar voor Klara 20

6 november 2020 -  Op woensdag 2 december wordt Klara 20 jaar en dat verdient een (coronaveilig) feest: een reuzegroot verzoekprogramma dat toepasselijk Klara 20 zal heten.   

Ballonnen met Klaralogo

Corona strooide dit jaar al veel roet in het eten, maar Klara wordt maar één keer 20 en dat moet uiteraard gevierd worden. Van woensdag 2 tot en met zondag 6 december zorgt het hele Klara-team voor een  groots muzikaal feest op de radio.

De hoofdgasten daarbij zijn de luisteraars, want vijf dagen lang draait Klara alleen maar hun verzoekplaten. Klara wordt die week dus letterlijk gemaakt door de luisteraars. 

Zij kiezen vijf dagen lang hun favoriete muziek, uit het brede repertoire van Klara. Van klassiek tot jazz, van world tot opera en alles daartussen. Van Mozart tot Miles Davis, van Cesaria Evora tot Maria Callas, van Beethoven tot Max Richter: een mix van de mooiste Klara-muziek. Klara laat daarbij uiteraard ook de luisteraars zelf en enkele BL’ers (Bekende Luisteraars) aan het woord. 

Om dit mooie verjaardagsfeest alle aandacht en ‘grandeur’ te geven, ruimt de Klara Top 100 even plaats. Normaal is de Top 100 tijdens het laatste weekend van november te beluisteren, maar deze keer wordt dat het voorjaar van 2021. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.  

Meer informatie over het insturen van verzoekjes en verhalen voor Klara 20 volgt half november. Maar zo is iedereen nu al op de hoogte om zich voor te bereiden op de feestweek.

20 jaar Klara

Op 2 december 2000 hield de VRT zijn nieuwe telg Klara boven de doopvont. Klara was de nieuwe naam voor het klassieke radionet Radio 3, met een andere, meer avontuurlijke invulling.  

Klara staat ondertussen voor vele werelden, zowel op muzikaal als op cultureel vlak. Van klassiek, jazz en world, over filmmuziek en chanson, tot fantastische nieuwe muziek die je nergens anders hoort. Dankzij die aanpak is Klara een gids in het immense cultuurlandschap van kunst, literatuur, film, architectuur en zo veel meer.  

De fans van Klara zijn vooral liefhebbers die ook verrast willen worden. Ze waarderen bovendien de rust die de zender uitstraalt. En ze leren graag bij. Dat blijkt uit het grote succes van vele muziekspecials, documentaires, gesprekken en podcasts.

Kortom: Klara staat er al 20 jaar voor de luisteraars en wil hen graag muzikaal in de bloemen zetten tijdens de feestweek Klara 20.

Enkel de favoriete muziek van de luisteraars

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 december draait Klara alleen maar verzoekplaten van luisteraars en laat de zender hen uitgebreid aan het woord. Klara wordt die week dus letterlijk aan de luisteraars cadeau gedaan en door hen gemaakt.

Stuur je verzoek door via https://stem.klara.be/klara-20 

Meer over Cultuur

“Radiospots zijn een verzameling van miniluisterspelen”

Koningin Elisabethwedstrijd Viool brengt opnieuw de grootste toptalenten naar Brussel

Achter de schermen bij Iedereen beroemd: een digitale duik in de rubriek ‘Smartphone safari’

Arnout Hauben gidst je dwars door Vlaanderen met nieuwe VRT PodWalks-app

Supporter mee met VRT voor Mustii op het Eurovisiesongfestival

Column - Klara: ook twintigers en dertigers toegelaten!

De nachtshift: hoe team eindregie jouw perfecte tv-avond in goede banen leidt

30 jaar zonder Kurt Cobain: Studio Brussel bouwt iconische decor MTV Unplugged na tot in de kleinste details