dinsdag 07 september 2021
07 september 2021

Ketnet sleept nominaties in de wacht voor prestigieuze International Emmy Kids Awards

7 september 2021 - De Ketnet-reeksen Mush-Mush & de Zwammetjes en Tekens van Leven zijn genomineerd voor de International Emmy Kids Awards.

Mush-Mush & de Zwammetjes

In de categorie Animation is de animatiereeks Mush-Mush & de Zwammetjes genomineerd. Mush-Mush & de Zwammetjes gaat over het paddenstoeltje Mush-Mush. Samen met zijn vriendjes Lilit en Chep beleeft hij veel plezier... én avonturen in het bos. De animatiereeks is een coproductie met Ketnet, gemaakt door Thuristar, een Belgische animatiestudio. De reeks wordt uitgezonden in meer dan 150 landen. 

Ook de Ketnet-reeks Tekens van leven is genomineerd voor een International Emmy Kids Award in de categorie Factual & Entertainment. Tekens van leven vertelt de verhalen van kinderen met een bijzonder litteken. Ze zijn gemerkt voor het leven door iets uit het verleden. In Tekens van leven komen 16 moedige kinderen aan bod met elk hun eigen verhaal. Aan de hand van hun litteken vertellen de kinderen hoe dit ‘teken van leven’ hun leven tekent en kleurt. Tekens van leven is een programma van De Mensen voor Ketnet. Zij wonnen in 2019 al een International Emmy Kids Award voor het Ketnet-programma Nachtraven.

Tekens van leven
Dossier: fictie

Meer over fictie

Waarom hecht VRT zoveel belang aan fictie?

Nieuwe fictiereeks 1985 in première op Film Fest Gent

Internationale topfictie bij Canvas

It's a man's world... en toen kwam Chantal

Onder vuur wereldwijd aangekocht door Netflix

Augustus is filmmaand bij Canvas

Vijf gloednieuwe VRT NU-reeksen in de maak

Ketnet-reeksen kennen internationaal succes