dinsdag 20 oktober 2020
20 oktober 2020

Eén deelt eerste beelden van vier verrassende mini-fictiereeksen

20 oktober 2020 -  De Vlaming kan binnenkort grote namen en nieuw talent ontdekken in vier verrassende reeksen, die elk een volledig eigen verhaal en eigen stijl hebben. De reeksen Lockdown, LEEF, De Shaq en We moeten eens praten zijn in het voorjaar te zien op Eén.

Lockdown

Lockdown

Met Lockdown heeft Eén iets heel bijzonders in petto voor zijn kijkers. De reeks brengt twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door Vlaamse topregisseurs en met een straffe cast waaronder Matthias Schoenaerts, Peter Van den Begin en Veerle Baetens.

Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting met twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte van een gevangenis dat hen - maar ook hun wereld – scheidt.

Elke kortfilm wordt door een andere regisseur en crew gemaakt en met andere acteurs. Lockdown wordt hierdoor een verrassende mix van verschillende genres zoals drama, comedy en thriller. Het idee komt van regisseurs Gilles Coulier  en Maarten Moerkerke, die beiden een aflevering regisseren, naast onder andere Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. 

Lockdown is een productie van De Wereldvrede & Lecter Scripted Media.

De Shaq

De Shaq

In de comedy- en murder mystery-reeks De Shaq wordt personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn boekhouder en zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke crime-scène. Maar dat is buiten Marnix gerekend… 

De Shaq werd geschreven door  Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Die twee laatsten regisseerden ook de reeks. 

De Shaq is een productie van Caviar.

LEEF

Leef

De vierdelige tragikomische reeks LEEF draait rond Anja (Joke Emmers), een frivole dertiger die vastgeroest is in de routine van haar job. In haar fantasie heeft ze haar eigen beautysalon, in realiteit maakt ze overledenen klaar voor opbaring in een funerarium. Anja is een uitsteller en komt er niet toe om haar dromen te waar te maken. Gelukkig geven haar 'klanten’ haar zo nu en dan een zetje in de rug...

Het scenario van LEEF werd geschreven door Leen Vandereyken, bijgestaan door Lenny Van Wesemael, die ook de regie op zich neemt samen met Anthony Schatteman. Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in de reeks te zien. 

LEEF is een productie van Polar Bear.

We moeten eens praten

We moeten eens praten

In de beklijvende en herkenbare relatie-comedy We moeten eens praten maken we kennis met het koppel Els (vertolkt door Clara Cleymans) en Alex (Rik Verheye), dat in volle crisis zit. Na een relatie van vier jaar maakt Els het plots uit met Alex: ze heeft iemand anders. De wereld van Alex stort in. Zijn hart breekt, de paniek slaat toe, hij kan het niet aanvaarden… Had hij dan niks door of was hij niet aan opletten? Els wil dat hij zijn koffers pakt en vertrekt. Maar dan wordt het land plots geteisterd door een gifwolk. Iedereen moet binnenblijven op bevel van de regering. Tijd genoeg voor Els en Alex om elkaar terug te vinden – of definitief af te stoten. Na heftige gesprekken, romantische herinneringen en kwetsende verwijten weten ze: overleven we dit als koppel? 

We moeten eens praten wordt geregisseerd door Jeroen Dumoulein, het scenario is van de hand van Joost Vandecasteele. 

We moeten eens praten is een productie van De Mensen.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'