woensdag 18 mei 2022
18 mei 2022

Canvas werkt aan nieuwe komische reeks: Zonder afspraak

18 mei 2022 - In Gent zijn de opnames begonnen voor de nieuwe fictiereeks Zonder afspraak, een samenwerking van Canvas met het productiehuis W2 van Willem Wallyn. 

Eric de Mildt

Die schreef eerder mee het scenario van die andere Canvas-reeksen De 16 en Albatros, maar nu is hij de producent van Zonder afspraak: een eigentijdse tragikomische reeks over een Gentse kapper die droomt van een muzikale carrière en daardoor zijn gezin, zijn omgeving en vooral zichzelf in de problemen brengt. ​

Het scenario is van de hand Nuran Karaca (Spitsbroers) en Yahya Terryn (Professor T.), die ook de regie doet. De cast bestaat in grote mate uit Gentenaars, zoals Ali Can Ünal (Amigo's en De Shaq), Souad Boukhatem (De Twaalf, Offline, De Maagd van Gent) en muzikant Farouk Jomâa N. Ben Ali, naast onder meer Tom Vermeir (Twee zomers, De twaalf), Ann Miller (Twee zomers, De bunker) en Otto Jan Ham.

Zonder afspraak is een kleurrijke comedy over de dromen die we allemaal koesteren, de praktische bezwaren die daarbij in de weg staan, en de soms verrassende en verregaande gevolgen wanneer die twee botsen.

Aziz is 40 en runt het kapsalon ‘Zonder afspraak’. Maar eigenlijk zou hij veel liever muzikant zijn. Op een dag besluit hij ervoor te gaan, een beetje geholpen door het toeval, een vroege midlifecrisis en een buurman die hem onbewust een duwtje in de rug geeft. Maar tussen droom en daad staan onder meer zijn vrouw, een puberende dochter, een zoon met eigen plannen, een verlamde vader, een criminele schoonbroer en een bende afpersers. Kortom: De perfecte arena voor een snedige en snelle comedy vol misverstanden, gefnuikte ambities, gebroken harten, pittige ruzies en pijnlijk herkenbare confrontaties.

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: “Canvas staat garant voor eigenzinnige fictie. Internationaal én Vlaams. Denk maar aan de veelgeprezen en bekroonde series ‘Albatros’ en ‘Bevergem’, ‘Clinch’ of ‘Fiskepark’. Series met veel humor ook, want dat zit in het DNA van Canvas. Ook ‘Zonder afspraak’ belooft zo'n reeks te worden, met een authentiek en relevant verhaal van deze tijd, gegrepen uit de leefwereld van de makers. Het productieteam en de cast zijn een combinatie van nieuw talent en bekende namen. Samen met de vele succesvolle fictieprojecten van Eén onderstreept deze nieuwe Canvas-productie de blijvende inspanningen van de VRT om te investeren in de meest uiteenlopende kwaliteitsfictie.”

Willem Wallyn, producent Zonder afspraak“Toen Yahya Terryn mij voor het eerst vertelde over ‘Zonder afspraak’, zei hij dat hij het gevoel had dat een comedyreeks met Turkse Vlamingen meer kon doen voor een tolerante, diverse samenleving dan om het even welke overheidscampagne. Dat was reden genoeg om al onze energie te steken in de realisatie van deze reeks. Vandaag staan we op de set. Zoals altijd klaar om de wereld te veranderen. Of er minstens eens goed mee te lachen.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Ali Can Ünal, Souad Boukhatem, Tom Vermeir en Farouk Jomâa N. Ben Ali. Samen met Ann Miller, Buse Kaplan, Ismaïl l’Hamiti, Aimé Claeys, Kader Gürbüz, R. Kan Albay, Mesut Arslan, Ikram Aoulad, Jasmin Galas, Serdi Faki Alici en Otto Jan Ham vormen zij een mooi en gevarieerd gezelschap.

Zonder afspraak wordt voor Canvas geproduceerd door Willem Wallyn (W2) met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, de stad Gent en de fiscale steunmaatregelen voor audiovisuele producties.

De uitzending is voorzien voor het voorjaar van 2023.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'