donderdag 10 augustus 2023
10 augustus 2023

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Donderdag 10 augustus 2023 - De humoristische reeks Boomer duikt in het dagelijkse leven van de familie Van Looveren. Want een BV is ook maar een “gewone” mens, die geconfronteerd wordt met de gewone dingen des levens … 

Jan Van Looveren en zijn gezin in 'Boomer' © VRT

De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren, die is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is. Maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert.

Onder het vergrootglas

Alles wat Jan doet of zegt, komt onder het vergrootglas te liggen - niet in het minst onder dat van zijn puberende dochter Roos (gespeeld door Jans dochter Pippa Van Looveren) en bijdehandse vrouw Julie (gespeeld door Els Béatse, Jans eigen vrouw). Gelukkig vindt hij steun bij zijn bewonderende zoon Daan (Jef Moelans) en zijn vrienden JP en Malik op het padelveld (Tom Dingenen en Zouzou Ben Chikha). 

Wat gebeurt er wanneer Jan, na 18 jaar huwelijk, zijn eerste liefde terug tegen het lijf loopt? Kan hij zich beheersen wanneer de verkoper van een elektrozaak hem vertelt dat zijn te herstellen koffiemachine net één dag uit garantie is? Of wanneer zijn bejaarde moeder thuiskomt met haar nieuwe lief, die een jaar of tien jonger is dan Jan zelf? En hoe redt hij zich uit een familiediner met het vreselijkste neefje uit zijn schoonfamilie? 

Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een van Vlaanderens meest geliefde presentatoren, bekend van onder andere Factcheckers en Voor hetzelfde geld. Een man die zegt waar het op staat en daarbij al weleens uit de bocht durft te gaan. Maar laat dat stout en menselijk kantje net zijn waar Vlaanderen van houdt.  

​Boomer is vanaf zaterdag 2 september wekelijks te zien op VRT 1 en VRT MAX. Wie niet kan wachten, kan vanaf vrijdag 18 augustus het volledige seizoen zien bij Streamz.

Boomer is een coproductie van VRT en Sputnik Media. 

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'