dinsdag 30 november 2021
30 november 2021

Eerste beelden fictiereeks Twee zomers

30 november 2021 - Eén lanceert de eerste beelden van de gloednieuwe fictiereeks Twee zomers, van
Tom Lenaerts en Paul Baeten, en met een Vlaamse topcast in de hoofdrollen. 

Jonge cast ( in jaren '90)

Eén werkt samen met productiehuis Panenka voor deze psychologische thrillerreeks die zich afspeelt op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren 90. Twee zomers vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden die in conflict komen wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat 30 jaar geleden is gebeurd.

Twee zomers heeft een mix van bekende namen en nieuw talent. 

In de hoofdrollen herken je Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen, Herwig Ilegems, An Miller, Sanne Samina Hanssen en Tom Vermeir. 

Cast in de jaren '20 © VRT - Brecht Vanhoenacker

Hun jongere zelf in de jaren 90 wordt vertolkt door acht nieuwe talenten: Tijmen Govaerts, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni en Bjarne Devolder. 

Het scenario van Twee zomers werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten. Na het succes van Over water slaan ze dus opnieuw de handen in elkaar. Tom Lenaerts zorgt zelf voor de regie, samen met Brecht Vanhoenacker. 

Het verhaal

Het begon dertig jaar geleden: een groep levenslustige jonge twintigers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident.

Dertig zomers later nodigen Romée en Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge vijftigers.

En onvergetelijk wordt het zeker...

Maar nog voor het feest echt kan losbarsten, is het al voorbij: er duikt een video op van dertig jaar geleden. Als die beelden openbaar zouden worden, dan ontploft het potje dat al die tijd gedekt bleef, in ieders gezicht en worden hun zorgvuldig opgebouwde levens volledig verwoest. Meteen is iedereen verdacht en het vertrouwen in de groep volledig zoek. Niemand kan het eiland verlaten voor de waarheid eindelijk aan het licht komt....

Twee zomers is een productie van Panenka voor Eén, in coproductie met Netflix. De reeks komt tot stand met de steun van de Belgische Tax Shelter en de Franse Tax Rebate voor Internationale Producties, in samenwerking met Année Zéro. De internationale distributie wordt verzorgd door FranceTV Distribution. De reeks is in het voorjaar 2022 te zien op Eén.

Vlaamse première op Filmfestival Oostende

Van 21 tot en met 29 januari 2022 vindt de eerste wintereditie van het Filmfestival Oostende (FFO) plaats, met Koen De Bouw als Master. Al sinds haar eerste editie in 2007 schenkt het FFO ook aandacht aan televisiereeksen. Twee zomers zal in Oostende zijn Vlaamse première beleven.

Auteur Tom Lenaerts te gast bij "Alleen Elvis blijft bestaan"

Op 4 december is co-auteur Tom Lenaerts te gast in het Canvasprogramma "Alleen Elvis blijft bestaan" 
Tom Lenaerts draait al lang mee in de televisiewereld. Toch noemt hij zichzelf een laatbloeier omdat hij pas op zijn 24ste besliste om er volledig voor te gaan. Gelukkig maar want hij heeft de hand in veel van de allerbeste formats uit de televisiegeschiedenis. Wie is niet benieuwd naar de beelden die hem inspireerden?

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'