donderdag 05 oktober 2023
05 oktober 2023

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Donderdag 5 oktober 2023 - In de gloednieuwe ziekenhuisreeks Dag & nacht, met Koen De Bouw in een van de hoofdrollen, volgen we een team van verloskundigen dat elke dag onder hoge werkdruk moet presteren.

© VRT

Stuk voor stuk mensen met een groot hart, dito uithoudingsvermogen en passie voor het vak. Net deze passie maakt het in combinatie met de werkdruk soms gevaarlijk, en uitdagend om overeind te blijven.

Dag en nacht begeleiden ze de meest uiteenlopende bevallingen, waar pijn en torenhoog geluk hand in hand gaan. Het team, met klinisch verloskundige Ella (Kim Van Kooten) aan het hoofd, worstelt elke dag met een immense werkdruk, maar ook met elkaar. Want als je zulke lange werkdagen maakt en op elkaar steunt in kwesties van leven en dood, kan het niet anders dan dat werk en privé behoorlijk door elkaar gaan lopen. Vreugde en verdriet, hilariteit en drama wisselen elkaar in sneltempo af: alle elementen die je verwacht van een ziekenhuisreeks. Het gaat tenslotte over nieuw leven, elke dag weer, ieder uur, iedere minuut van iedere dienst.

Koen De Bouw speelt de rol van anesthesist Jacob (55 jaar), die het niet makkelijk heeft om zijn plek te vinden in het hechte team. Hij is een man van weinig woorden en alles moet op zijn manier gebeuren. In zijn loopbaan heeft hij de meest afschuwelijke trauma’s voorbij zien komen. Die heeft hij tot nu toe succesvol weten te parkeren. Kwetsbaarheid tonen en praten over gevoelens is niet iets wat hij heeft geleerd, maar op deze manier gaat het niet langer. Hij zit op het randje van een burn-out en schermt zichzelf af van zijn collega’s met zijn autoritaire gedrag. Gelukkig is er verpleegkundige Trui, die zijn hart weet te raken...

De hoofdrol in deze Vlaams-Nederlandse reeks wordt vertolkt door Kim Van Kooten, die de van origine Deense reeks vertaalde naar de Lage Landen. Dag & nacht is geregisseerd door Joram Lürsen en Kadir Ferati Balci, geschreven door Kim van Kooten naar een idee van Lone Scherfig. De opnames van Dag & nacht vonden volledig plaats in België: het ziekenhuisdecor werd opgebouwd in Vilvoorde.

Dag & nacht: vanaf 14 oktober elke zaterdag om 20.45 uur op VRT 1 en al vanaf maandag 9 oktober volledig te zien op VRT MAX.

Dag & nacht is ook beschikbaar met audiodescriptie: op VRT 1 via het taalkeuzemenu van de decoder, elke zaterdag op het Ketnet-kanaal rond 21.10 uur, en vanaf 9 oktober al op VRT MAX onder het genre 'Audiodescriptie'.

Dag & nacht is een programma van Lemming Film, Filmwave in coproductie met Lemming Film België voor Avrotros en VRT. Deze productie is tot stand gekomen met steun van Netherlands Film Production Incentive, Belgian Tax Shelter, BNP Paribas Fortis, met de steun van Screen Flanders, een initiatief van VLAIO in samenwerking met het VAF.

© VRT
Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'