maandag 19 oktober 2020
19 oktober 2020

Belgische première van Eén-reeks Cheyenne & Lola op Film Fest Gent

19 oktober 2020 - Eén stelt op 19 oktober haar nieuwe fictiereeks Cheyenne & Lola voor op Film Fest Gent. De spannende moderne westernreeks met Veerle Baetens in een hoofdrol beleeft daar  de Belgische première.

Cheyenne et Lola (c) Toon Aerts

Cheyenne & Lola s binnenkort in preview beschikbaar op Streamz en is in 2021 voor iedereen te zien op Eén. Cheyenne & Lola is een Frans-Vlaamse coproductie, geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover) en geschreven door Virginie Brac (Engrenages, Les beaux mecs). Veerle Baetens en Charlotte Le Bon spelen de hoofdrollen.

Centraal in het verhaal staan twee veerkrachtige vrouwen. Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante maar egoïstische Parisienne, die naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. Cheyenne ziet toevallig hoe Lola de vrouw van haar minnaar om het leven brengt. Deze misdaad verbindt het lot van de twee vrouwen, en sleurt hen mee in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Tegelijkertijd geeft het hen de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te krijgen. Hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven - en hopelijk hun leven te verbeteren - moeten ze ze bondgenotes worden.

Olivier Goris, netmanager Eén: "Ik ben heel trots om met Eén deze gedurfde reeks te kunnen brengen. Cheyenne & Lola heeft een straf en meeslepend verhaal gebracht door een topcast. Om dit soort vernieuwende fictiereeksen te maken, met internationale allure en groot talent, is het nodig om samen te werken met andere spelers. Het is belangrijk dat we met Eén het voortouw voor dit soort vernieuwende samenwerkingen nemen."

Actrice Veerle Baetens: "Ik wilde meteen deel uitmaken van deze heel sterke en tegelijkertijd gevoelige reeks. Cheyenne - mijn personage - en Lola zijn twee vrouwen die aan de rand van de maatschappij staan, onderdrukt in een mannenwereld. En toch slaagt de reeks erin om niet te vervallen in clichés, maar hun verhaal te vertellen."

Regisseur Eshref Reybrouck: "Cheyenne & Lola draait rond twee vrouwen die eigenlijk geen toekomst en geen middelen hebben - en dat kotsbeu zijn. Ze nemen het heft in eigen handen en verzetten zich tegen iedereen die misbruik van hen maakt."

Cheyenne & Lola zit in de officiële selectie voor Film Fest Gent en wordt getoond in de sectie 'Serial madness'. De reeks beleefde vorige week haar internationale première op Canneseries.

 

Het verhaal

Cheyenne & Lola draait rond twee veerkrachtige vrouwen: Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis en werkt als poetsvrouw op ferry’s. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een mooie maar egoïstische Parisienne die naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken, en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. Ondanks haar oppervlakkige houding is Lola een intelligente vrouw. Ze worstelt echter met een leegte vanbinnen, en hecht zich hierdoor heel erg aan Cheyenne.

Het verhaal begint wanneer Cheyenne ongewild getuige is van de moord op de vrouw van Lola's minnaar. Ze beseft dat ze met haar strafblad wellicht beschuldigd zal worden van de moord. Met de hulp van een lokale misdaadbaas laten Cheyenne en Lola het lichaam verdwijnen. Een gunst die beide vrouwen zullen moeten terugbetalen en die hen zal dwingen om een heel gevaarlijk spel te spelen in de onderwereld die hij controleert. De misdaad verbindt het lot van de twee jonge vrouwen. Ze worden tegen hun wil in meegesleurd in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Om te overleven hebben ze geen andere keuze dan bondgenotes te worden. Cheyenne weet dat haar eigen veilige bestaan onzeker is, en dat ze snel in een hel kan belanden. Lola is vooral een lastpost waar ze van af wil. De vriendschap die tussen hen ontstaat, is voor Cheyenne dan ook een totale verrassing.

De misdaad en alle gevolgen ervan geeft de twee vrouwen echter de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te krijgen. Ook al worden ze hiervoor geconfronteerd met stevige uitdagingen en worden ze gedwongen om offers te brengen.

Cheyenne & Lola is een productie van Lincoln TV en Orange Studio in coproductie met Scope Pictures en Pictanovo, in samenwerking met de VRT. De coproducent is Geneviève Lemal met Pictanovo en de ondersteuning van Région Hauts de FranceRégion  Normandie, in partnerschap CNC en in samenwerking met Normandie Images. De reeks is binnenkort in preview te zien bij Streamz en is in 2021 voor iedereen beschikbaar op Eén.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'