Black-out breidt uit naar het buitenland

14 december 2020 - Wie heeft het licht uitgedaan? Binnenkort wordt die vraag niet enkel in Vlaanderen, maar ook in het buitenland gesteld. De fictiereeks Black-out, momenteel te zien bij Eén, is namelijk verkocht aan de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. 

Maarten De Bouw Photography

Na onder andere UndercoverBeau Séjour, Tabula rasa en De twaalf steekt zo nog een Eén-reeks de landsgrenzen over. Binnenkort kan iedereen daar zich laten meeslepen door deze thrillerreeks en talent van hier ontdekken. Eerder werd Black-out al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa.

De uitzendingen van Black-out op Eén zitten momenteel ongeveer halfweg, en ook hier wordt de reeks ontzettend gesmaakt met gemiddeld 1.253.718 kijkers (Live +7, 4+; noot: de kijkcijfers van de aflevering van gisterenavond zijn Live+0). In Black-out raakt België in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in het hele land. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michael Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, de opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl zij verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast hij in het duister.

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Daarnaast doen ook  onder andere Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee in deze meeslepende reeks. Joël Vanhoebrouck regisseerde, het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen.

Black-out: elke zondagavond om 20.50 uur op Eén.

Black-out is een productie van jonnydepony voor Eén.

De internationale verkoop van de reeks is in handen van LS Distribution.

Dossier: fictie
maandag 14 december 2020
14 december 2020

Meer over fictie

Vanaf 6 februari: de nieuwe fictiereeks Twee zomers op Eén

Opnames fictiereeks 1985 gestart

Elke dag een film bij Ketnet

Topfictie op Canvas: Normal People

Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU

Eerste beelden van reeks 3 van #LikeMe

Ontdek eerste beelden film Zeppos - Het Mercatorspoor

Eerste beelden fictiereeks Twee zomers