dinsdag 14 december 2021
14 december 2021

Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU

14 december 2021 - Wat als twee sportverslaggevers elke stap van je becommentariëren, terwijl je van je leven een puinhoop maakt? 

Stan Hermans (acteerdebuut van Youtuber Average Rob) is een twintiger, met twintiger-problemen. Zijn lief gooide hem buiten en hij kan weer van voren af aan beginnen. Stan blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij zal een nieuwe vriendin vinden en een succes maken van zijn leven. Helaas raakt hij constant verzeild in situaties die hem een idioot doen lijken.

Match is een absurde, humoristische reeks met een twist: Stan wordt namelijk gevolgd door twee sportverslaggevers (vertolkt door Clara Cleymans en Nico Sturm) die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven. Ze zijn tegelijkertijd zijn grootste supporters en grootste critici.

In tien afleveringen volgen we Stan, samen met de commentatoren, op zijn kronkelige pad naar geluk. Wordt het winst of blijft hij bengelen aan de onderkant van het klassement? Voor Youtuber Rob Van Impe (Average Rob) was Match zijn acteerdebuut:

"Acteren is altijd een kinderdroom van mij geweest. Toen ik te horen kreeg dat ik de hoofdrol mocht spelen, was ik mega enthousiast! Ik kon het niet echt geloven. Na 25 lange draaidagen, een naaktscène en een tweetal sekscènes, moet ik zeggen dat mijn eerste ervaring op set al behoorlijk heftig was (lacht). Het was ook een eer om te mogen samenwerken met grote namen zoals Clara Cleymans en Nico Sturm. Ik heb me rot geamuseerd met iedereen.”

Rob speelt aan de zijde van jong acteertalent Sinay Bavurhe. Gevestigde waarden Nico Sturm en Clara Cleymans nemen de andere hoofdrollen voor hun rekening. Pietje Horsten (W817Loslopend wild) verzorgt de regie. In Match herken je in enkele gastrollen nog verschillende bekende koppen, zoals Bartel Van Riet, Hakim Chatar, Charlotte Anne Bongaerts en Nathan Bouts.

Match: vanaf zondag 26 december volledig te bekijken via VRT NU.

Match is de jongste webreeks van Sputnik Media, gekend van digital-first reeksen als wtFOCKBathroom StoriesPanna en Meisjes.

Match is na Bathroom stories een nieuwe reeks op maat van de jonge doelgroep die exclusief wordt aangeboden op VRT NU. 

Dankzij VRT NU kan de VRT content op maat van de jongere doelgroep aanbieden, die erg actief is op VRT NU. 20% van de gebruikers is jonger dan 25 jaar en meer dan 40% is jonger dan 35 jaar. Naast Match is binnenkort ook het nieuwe First dates teens volledig op VRT NU te zien.

De cast

Rob Van Impe, beter bekend als Average Rob, is een Vlaamse acteur, comedian, youtuber en radiopresentator. Hij werkt sinds 2016 voor het Belgische magazine Humo en presenteerde het radioprogramma BOITLYFE op jongerenzender StuBru. Momenteel focust Rob zich vooral op het maken van wekelijkse Youtubevideo's, waarin hij extreme sporten combineert met humor. Sinds kort is hij ook Belgisch kampioen stokpaardrijden.

Sinay Bavurhe is een Belgische singer-songwriter en actrice. Ze was in 2020 te zien in onder andere de webserie wtFOCK en schitterde in de musicalfilm Annette, die dit jaar in Cannes in première ging. Ook dit jaar nam Sinay deel aan The voice van Vlaanderen, ze schopte het daar tot in de eerste liveshow. Sinay rond momenteel haar master Drama af.

Clara Cleymans is gekend van onder andere de Eén-reeksen We moeten eens praten, De RidderQuiz me quick, en van Tegen de sterren op. Ze was daarnaast in verschillende films te zien, waaronder Groenten uit Balen. Clara is ook actief in het theater, ze toert met de producties Figaro en Onze wederzijdse vriend (van Charles Dickens) in België en Frankrijk. Op dit moment speelt ze de Joodse Sarah in de langlopende succesmusical 40-45.

Nico Sturm is gekend van reeksen als De smaak van de Keyser, Van vlees en bloed, Wat Als?, Glad ijs, en films als My queen Karo, Het varken van Madonna, Sinterklaas en Koning Kabberdas, en Niet schieten. Nico presenteerde daarnaast op Ketnet onder andere Sturmtroopers. Hij is ook erg actief in het theater, zowel in binnen- als buitenland.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'