dinsdag 01 maart 2022
01 maart 2022

Opnames gestart van De twaalf: de Assepoestermoord

1 maart 2022 - Vorige week zijn de opnames voor De twaalf: de Assepoestermoord gestart. In de ‘Assepoester-moord’ moeten twaalf burgers als volksjury in een Belgisch assisenproces oordelen over de schuld of onschuld van beklaagden Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Louisa Peeters). 

Koen de Graeve en Peter Van den Begin @jefboes

Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen, met blijvende impact op hun levens. De twaalf: de Assepoestermoord is geschreven door Roel Mondelaers (Beau Séjour 2) en Nele Meirhaeghe (Black), op basis van een verhaal bedacht door Roel Mondelaers en Bert Van Dael (Beau SéjourDe twaalf). De regie is in handen van Kaat Beels (Tabula rasaBeau Séjour) en de reeks wordt geproduceerd door Peter Bouckaert en Gunter Schmid.

In De twaalf: de Assepoestermoord worden vader Anton en dochter Julie voor het Assisenhof van Antwerpen aangeklaagd voor de moord op Marianne Coens (Katrien Deruysscher), partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Toch beweert Julie alleen gehandeld te hebben, en schreeuwt Anton zijn onschuld uit. Het parket gelooft echter dat Julie haar vader beschermt, en dat ze de moord met zijn tweeën gepleegd hebben. Strafpleiter Frank Dendoncker (Peter Van den Begin) verdedigt Anton in de rechtbank. Twaalf juryleden zijn uitgeloot om een oordeel te vellen in deze complexe zaak. Terwijl het proces vordert, beginnen de persoonlijke levens van de juryleden ook een invloed te hebben op de manier waarop zij het proces ervaren en uiteindelijk ook op hun beslissing over de schuldvraag. 

Regisseur volgt de opnamen @jefboes

Naast Koen De Graeve, Peter Van den Begin, Katrien De Ruysscher en Louisa Peeters (dochter van An Miller en Filip Peeters, die in De twaalf haar eerste hoofdrol op het tv-scherm vertolkt) zijn in dit spannende nieuwe seizoen Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart Hollanders, Yassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marianne De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo te zien.

Na het overdonderende succes, zowel in binnen- als buitenland, van De twaalf: de milleniummoord, met onder andere Maaike Cafmeyer en Josse De Pauw in de hoofdrollen, kan de Vlaming dus uitkijken naar een volledig nieuw verhaal, met een volledig nieuwe cast. En ook buiten ons land is het uitkijken naar deze nieuwe reeks: de internationale rechten van De twaalf: de Assepoestermoord werden intussen reeds aangekocht door de Franse distributeur Federation Entertainment, die de wereldwijde exploitatie van de reeks voor zijn rekening zal nemen.

De twaalf is een productie van Eyeworks voor Eén, in coproductie met Proximus en met de steun van Screen Flanders, het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector, en Scio Productions in samenwerking met met de Belgische Tax shelter. De stad Antwerpen geeft logistieke ondersteuning. De ontwikkeling van de reeks werd gesteund voor het VAF/Mediafonds van de Vlaamse Regering.

Dossier: fictie

Meer over fictie

Nog meer topfictie op VRT dankzij Europese samenwerking

'Dag en nacht' met Koen De Bouw: nieuwe ziekenhuisreeks over een hecht team verloskundigen

Arcadia haalt bijna kwart kijkers meer na correctie van kijkcijfers

“Misdaad spreekt tot de verbeelding”: een blik achter de schermen van de anthologiereeks De twaalf

Humoristische fictiereeks Boomer over de 'familie van Looveren'

Jan Van Looveren schittert als zichzelf in nieuwe humoristische reeks Boomer

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'