dinsdag 31 augustus 2021
31 augustus 2021

Ketnet pakt uit met knallende woensdag vol fictie

31 augustus 2021 - De Ketnetters worden vanaf de start van het schooljaar verwend met een spetterende woensdag. De woensdag op Ketnet staat vanaf nu garant voor de strafste fictie en de spannendste programma's. Ketnetters kunnen gloednieuwe programma's telkens vanaf de ochtend terugvinden op Ketnet.be en de Ketnet-app en later op de dag bekijken op Ketnet.

"De woensdag is van de Ketnetters. Een halve dag school en dan de strafste titels op Ketnet. Een hele dag in de app en op de site en ’s avonds op televisie", vertelt Annemie Gulickx, netmanager van Ketnet. "Je mag niet missen wat er woensdag op Ketnet gebeurt, of je kan de volgende dag niet meepraten op de speelplaats."

Op woensdag 1 september start Ketnet alvast met twee gloednieuwe topprogramma's: 3Hz en Schijtluizen. Vanaf woensdag 8 september krijgen de Ketnetters met GameKeepers opnieuw straffe fictie op het scherm.

3Hz

3Hz

3Hz is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (DierendetectivesKetnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

De reeks brengt voor de Ketnetters een spannend verhaal en voor de ouders een nostalgische vibe onder meer door de muziek gecomponeerd door Jimmy Dewit en Cedric Engels. Ook het nummer 'Stay' van The Scabs speelt een belangrijke nostalgische rol in de reeks.

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks is vanaf 1 september ook te bekijken met audiodescriptie via Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

Schijtluizen is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt. Voor deze reeks werkt Ketnet samen met kenners van Natuurpunt: Gina Coorevits, Joeri Cortens, Koen Kohlbacher en Rosan Heremans. Zij brengen de Ketnetters heel wat bij over dieren en planten als de hoornaar, roodwitte celspin, mug, ringslang, netel, veenmol en kreeft. Tijdens de opnames werden de Schijtluizen bijgestaan door drie dokters: Yolanda Hu, Servaas Bingé en Anhtje JansDe reeks is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra.

Schijtluizen is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

Schijtluizen
Schijtluizen

GameKeepers

Vanaf 8 september kunnen de Ketnetters ook kennismaken met de gloednieuwe fictiereeks GameKeepers. In deze spannende Ketnet-reeks moeten de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het kwaadaardige brein van GameMaster GM winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang.

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

GameKeepers

fictie

Waarom hecht VRT zoveel belang aan fictie?

Nieuwe fictiereeks 1985 in première op Film Fest Gent

Internationale topfictie bij Canvas

It's a man's world... en toen kwam Chantal

Onder vuur wereldwijd aangekocht door Netflix

Augustus is filmmaand bij Canvas

Vijf gloednieuwe VRT NU-reeksen in de maak

Ketnet-reeksen kennen internationaal succes