donderdag 09 mei 2019
09 mei 2019

Afscheid van Van Gils & Gasten

Op 9 mei 2019 is het de laatste uitzending van Van Gils & gasten. Het wordt een bijzondere aflevering, want voor de gelegenheid wordt de reeks omgedoopt tot Gasten & Van Gils.

CEO Paul Lembrechts bedankt de ploeg van Van Gils & Gasten Geert Van Hoeymissen

De gasten zelf nemen het commando over van Lieven Van Gils, die alles vanuit zijn vertrouwde stoel aan het hoofd van de tafel moet ondergaan. Zelf weet hij niet wat hem te wachten staat en welke gasten er langskomen; de presentator ontdekt samen met het publiek wat er in die laatste aflevering gebeurt.

11 bijzondere fragmenten

Graag deelt Lieven 11 bijzondere fragmenten uit de voorbije seizoenen van Van Gils & gasten, die hem zelf zijn bijgebleven. “Hoogtepunten selecteren is voor mij onbegonnen werk. Omdat de mooiste momenten vaak in een klein hoekje zitten. Iemand die me iets heel persoonlijks durft toe te vertrouwen. Een moeder die prachtige foto’s laat zien van haar te vroeg geboren kindjes. Twee gasten die mekaar knuffelen aan tafel. Een muziekstem die me doet smelten. Het zijn vaak kleine dingen die mij ontroeren. Maar dit zijn wel 11 beklijvende herinneringen:”

Van Gils & gasten: Hoe het allemaal begon

31/08/2015 – Op 31 augustus 2015 zag de eerste uitzending van Van Gils & gasten het licht. Willy Sommers zorgde alleen al door zijn aanwezigheid voor de zon in het hart van Lieven.

De rest van het mooie weer werd verzorgd door Maaike Cafmeyer, Gwendolyn Rutten en Heleen Debruyne. 

Videospeler inladen...

Kris Wauters gaat racen met de minderjarige zonen van Lieven

31/08/2016 – Voor de aankondiging van Sorry voor alles besloot Adriaan van den Hoof om ook Lieven eens goed beet te nemen. Hij stuurde Kris Wauters eropuit om ’s nachts te gaan racen met de minderjarige zonen van Lieven. Lieven sliep op dat moment als een blok en was zich dan ook van geen kwaad bewust. Wanneer Lieven de beelden in de studio te zien krijgt, zie je de stijgende verbazing op zijn gezicht.

Videospeler inladen...

Ingeborg door het dolle heen

14/05/2016 - Ingeborg reageert extatisch wanneer Laura Tesoro zich in extremis toch nog plaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Ze gaat helemaal uit haar dak, met deze legendarische beelden tot gevolg. 

Videospeler inladen...

Sandra Bekkari en Pascale Naessens lusten elkaar rauw

25/01/2017 - Wanneer Sandra Bekkari en Pascale Naessens de degens met elkaar kruisen over hun filosofie rond eten, wordt het gesprek plots wat ruwer. De dames lijken elkaar plots wel rauw te lusten.

Videospeler inladen...

Tom Lenaerts leest Kristof Calvo en Peter De Roover de les

5/12/2018 – Nog niet zo lang geleden, maar toch al in het collectief geheugen: Tom Lenaerts leest Kristof Calvo en Peter De Roover de les. “Zijn jullie niet beschaamd, boys? Dit is een circus, los het op!”

Videospeler inladen...

Ingeborg zorgt voor heel veel gratitude

Wanneer Ingeborg haar nieuwe nummer Gratitude komt voorstellen bij Lieven, werkt haar enthousiasme aanstekelijk. Plots zingt en danst de hele studio – inclusief Lieven – mee.

Videospeler inladen...

Anouk verrast Herman Brusselmans

20/09/2017 - Herman Brusselmans wordt verrast door Anouk nadat hij haar in een column met de grond gelijk heeft gemaakt. Brusselmans met het schaamrood op de wangen, zo zagen we hem nog nooit.

Videospeler inladen...

Op 22/3/16 biedt Bart Peeters troost

22/03/2016 - Op 22 maart, de dag van de aanslagen in Zaventem en de metro van Maalbeek, brengt Bart Peeters troost met het lied Hemel, een lied dat hij ook al eens bracht na de aanslagen in de Bataclan.

Videospeler inladen...

Tineke Sonck getuigt over seksueel misbruik

20-02-2018 - In mei 2017 zette onderzoekster Tine Vertommen samen met ex-judoka Ann Simons de problematiek rond grensoverschrijdend gedrag in de sport op de kaart. Negen maanden later bracht ook ex-turnster Tineke Sonck haar pakkende getuigenis over seksueel misbruik. Getuigenissen die harder aankwamen dan een judogreep. 

Viv Van Dingenen getuigt over haar strijd tegen kanker

27/04/2017 - Viv Van Dingenen kwam in Van Gils & gasten moedig getuigen over haar strijd tegen kanker. Ze deed het niet voor zichzelf, “maar voor alle mensen na mij.” Haar beste vriendin Lien Van de Kelder leefde ondertussen enorm met haar mee.

Videospeler inladen...

Olympische medaillewinnaars komen na Rio hun medailles showen

29/08/2016 – Een indrukwekkende verzameling eremetaal bij elkaar. Alle atleten die een olympische medaille gewonnen hadden in Rio, kwamen die bij Lieven trots tonen aan het land. Als afsluiter zongen ze ook het Belgische volkslied.

Videospeler inladen...

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht