woensdag 22 juli 2020
22 juli 2020

Trek eropuit met VRT: zeven zomerse tips

22 juli 2020 - Vakantie in eigen land? Dat kan ook fijn zijn. Samen met haar partners voorziet de VRT toffe zomerse activiteiten voor jong en oud. Trek eropuit in de gezonde buitenlucht en ontdek de leukste VRT-plekken van Vlaanderen!

Kunst op de kaart

1. Klara fietst langs hedendaagse kunst en architectuur

Kunstminnende fietsers kunnen deze zomer hun hart ophalen bij Kunst op de Kaart: zomerse fietstochten langs hedendaagse kunst (vaak in de openbare ruimte) en architectuur. Per provincie wordt een fietsroute uitgestippeld langs kunstwerken die in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, provincies, steden en architecten werden gemaakt voor een specifieke locatie. Ondertussen zet Klara ook een aantal opmerkelijke gebouwen op de kaart.

Meer info over Kunst op de Kaart vind je via deze link. 

2. Kamperen op een unieke locatie: De Kemping

Een tiental jongeren gaan samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste vanuit het niets een camping opstarten en runnen. En je raadt nooit waar de camping van Tijs aka Van Echelpoel zich bevindt: juist ja, in het midden van de stille Kempen. De Kemping opent drie weken lang de deuren: van 3 tot 21 augustus kunnen kampeerders hun tent opslaan op een grote weide in hartje Kempen. De jongeren voorzien tal van activiteiten voor de bezoekers en er is prachtige natuur in de buurt. Meer info vind je op een.be

Videospeler inladen...

3. Stunt door Brussel met Hoodie-tocht

Is jouw kroost gek van de Ketnet-reeks Hoodie en krijg je hun energiepeil niet naar beneden? Neem ze dan mee op een indrukwekkende Hoodie-tocht door Brussel. De tocht brengt de kinderen met behulp van een Hoodie-boekje langs verschillende herkenbare plekken uit de reeks. Net als in Hoodie komen er coole jumps aan te pas en kunnen de Ketnetters meedoen aan leuke foto-opdrachten. Na de tocht weten de kinderen én hun ouders hoe je bijvoorbeeld een echte 'corner turn', 'tic tac' of 'cat leap' maakt.

Hoodie-tocht door Brussel: vanaf vrijdag 10 juli in Brussel. Meer info op ketnet.be.

Hoodie

4. Beleef een #LikeMe-avontuur in de Ardennen

De #LikeMe-fans krijgen deze zomer de kans om in de voetsporen te treden van hun favoriete #LikeMe-personages. In Adventure Valley Durbuy herbeleven ze vanaf 4 juli de #LikeMe-sportdag uit het tweede seizoen en genieten ze van een avontuurlijke dag in het klimbos, het nettenpark en het 3D-labyrint. Tijdens de #LikeMe-zoektocht komen de Ketnetters langs verschillende activiteiten die de cast zelf ook heeft gedaan, gegidst door filmpjes met boodschappen en opdrachten van Caro en haar vrienden. Mooi, het leven is mooi, zoals ze zelf zouden zingen.

Likeme

5. Komt tot rust aan de kust met de Radio 2 Audiowandelingen

Voor al wie deze zomer gaat uitwaaien aan de Belgische kust voorziet Radio 2 prettige kustwandelingen. ‘De grootste familie’ laat je op verschillende plekken pauzeren om naar een geluidsfragment te luisteren. Gastvrouw Kim Debrie vertelt je wat je zéker moet zien en wat opvalt aan de plek waar je staat. Trek je stapschoenen alvast aan en klik op deze link voor meer informatie over de Radio 2 audiowandelingen.

6. Camping Belgica: een tijdelijke oase van goeie muziek en zomerse vibes

Ook Studio Brussel zet dit jaar een heuse camping op. Elke avond serveren de beste dj’s er hun soundtrack bij de ondergaande zon. Live vanop een afgelegen, idyllische locatie in Vlaanderen. Samen met je bubbel kan je er komen genieten van een lekkere bbq. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Kom er meer over te weten via deze link

Camping Belgica

7. Ontspan met een topfilm bij Een@themovies

Voor wie het graag wat rustiger aan doet is er Een@themovies. Kom deze zomer uit je kot voor een unieke bioscoopervaring. Eén nodigt je uit voor een buitengewone drive-in filmbeleving. Iconische films op ’s werelds grootste mobiele LED-scherm, op bijzondere locaties in ons land. Inschrijven kan via de website van Eén.

Disclaimer: door de opflakkering van de covid-19 besmettingen is het mogelijk dat activiteiten door beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad niet langer mogelijk zijn. Hou de websites van de betrokken activiteiten in het oog voor je vertrekt.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht