woensdag 29 september 2021
29 september 2021

De weg naar Roubaix: reeks over Yves Lampaert op VRT NU

29 september 2021 - Vanaf zaterdag 2 oktober is de vijfdelige reeks De weg naar Roubaix te zien op
VRT NU. Gestart als een rubriek in Iedereen beroemd, waarin reporter Wouter Deboot wielrenner Yves Lampaert volgt in aanloop naar Parijs-Roubaix, is dit nu uitgegroeid tot een vijfdelige reeks vol nieuw materiaal. 

Wouter Deboot en Yves Lampaert

De eerste vier afleveringen zijn op VRT NU beschikbaar vanaf zaterdag 2 oktober, zodat iedereen zich al kan opwarmen in aanloop naar de koers. De vijfde aflevering, met de ontknoping van Yves’ jarenlange werk, is op VRT NU te zien vanaf zaterdag 9 oktober. De eerste aflevering zal zaterdag 2 oktober ook lineair worden uitgezonden op Eén, om 19.40 uur.

De weg naar Roubaix

Wouter Deboot , Yves Lampaert en de cameraploeg

Yves Lampaert: boerenzoon uit Ingelmunster, wielrenner bij Deceuninck-Quickstep, Belgisch Kampioen 2018, winnaar van de Flandrien-trofee. Zijn grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Reportagemaker Wouter Deboot volgde Yves sinds begin 2021 op zijn weg naar Roubaix. Een weg vol vallen en opstaan, vreugde en teleurstelling. Een weg gedeeld met vriendin Astrid – en intussen ook kindje - zijn ploegmaats en vrienden, zijn ouders, broer en zus, zijn fanclub … Een weg tot aan de meet op de mythische piste van Roubaix. De weg naar Roubaix is een unieke blik achter de schermen in het leven van een bescheiden maar ambitieuze en hardwerkende Vlaamse renner met nog één droom: de hel van het Noorden overwinnen.

Aflevering 1

We maken kennis met Yves en zijn vriendin Astrid. We leren niet enkel Yves’ ambities kennen, maar komen ook te weten dat het koppel in verwachting is van hun eerste kindje. Daarnaast maken we kennis met Yves’s ploegmaats, ouders, broer en zus, en de hevige supporter - en officieuze trainer - nonkel Geert. In het wiel van Yves volgen we zijn exploten op het eerste weekend van de voorjaarskoerson: Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Aflevering 2

Yves is profwielrenner en die zijn vaak op de baan. De relatie met zijn beste vriend en roommate Tim Declercq wordt uitgediept. De heren trekken naar Parijs-Nice en Milaan-San Remo.

We leren ook dat Yves’ vriendin Astrid een speciaal ritueel heeft voor elke wedstrijd die Yves rijdt, en maken kennis met Andy, een van de bezielers van Forza Lampaert (de supportersclub van Yves).

Aflevering 3

Yves moet een teleurstelling van formaat incasseren: Parijs-Roubaix wordt omwille van corona uitgesteld tot in oktober. Maar het koersleven gaat door. Op het menu staan de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en de Ronde Van Vlaanderen.

Na de voorjaarskoersen viert Yves zijn 30ste verjaardag en blikt hij vooruit op een zomer waarin hij voor het eerst vader wordt en de voorbereiding aangaat voor de verwezelijking van zijn droom: Parijs-Roubaix winnen.

Aflevering 4

In aanloop van het BK Tijdrijden behaalt Yves een knappe tweede plek achter Remco Evenepoel in de tijdrit op de Baloise Belgian Tour. Een week later neemt Yves revanche en wordt hij de nieuwe Belgisch Kampioen Tijdrijden in zijn thuishaven Ingelmunster, tot groot jolijt van de lokale bevolking. Later op de zomer wordt Yves vader van Aloïs. Maar lang kan de vaderlijke vreugde niet duren want de plicht roept: de Tour Of Britain moet gereden worden en die sluit Yves af met een overwinning die hij opdraagt aan zijn kersverse zoon. Next stop: het WK in Leuven en dan de Hel Van Het Noorden.

Aflevering 5

We volgen Yves tijdens zijn WK-avontuur in Leuven. Hoe lopen de voorbereidingen? Hoe gaat het er achter de schermen aan toe met de Belgische ploeg? En hoe doet Yves het tijdens de wedstrijd?

Nadien is het op naar de hel van het Noorden: Parijs-Roubaix. We volgen Yves bij de verkenning in Compiègnes, op de avond voor de wedstrijd en tijdens de race zelf - zowel vanuit de volgauto, vanuit de huiskamer van de ouders en nonkel Geert, samen met de harde kern van Forza Lampaert als samen met zijn vriendin Astrid aan de meet. 

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht