donderdag 09 september 2021
09 september 2021

Karl Vannieuwkerke met 'Vive le vélo' in het spoor van het 100ste WK wielrennen

9 september 2021 - Na een intense sportzomer is het uitkijken naar het Wereldkampioenschap wielrennen, dat dit jaar in ons eigen land plaatsvindt. Het is bovendien het honderdste WK wielrennen: geen betere gelegenheid om de Vive le vélo-tafel opnieuw boven te halen.

Karl Vannieuwkerke

Gastheer Karl Vannieuwkerke en de Vive le vélo-ploeg trekken vanaf zaterdag 18 september rond in Vlaanderen, in het spoor van het WK. Elke avond nemen drie sportieve gasten plaats aan tafel en zorgt de band The great Belgian songbook samen met een gastzanger voor de muzikale noot. Sammy Neyrinck en Ine Beyen duiken opnieuw in de sfeer van het WK voor dagelijkse reportages.

Vive le vélo trekt door Vlaanderen

Vive le vélo trekt door Vlaanderen en plant zijn tafel neer op verschillende locaties waar het WK doorkomtOp zaterdag 18 september wordt het startshot van het WK gegeven, en van zondag tot en met woensdag worden de tijdritten gereden. Vanaf donderdag tot en met zondag is het de beurt aan de wegritten. Karl Vannieuwkerke en de Vive le vélo-ploeg volgen de wedstrijden op de voet.

De gasten

Elke avond ontvangt Karl drie sportieve gasten aan zijn tafel. Onder andere Jasper Stuyven en zijn vriendin Elke Bleyaert, Sven Vanthourenhout, Eline Berings, Johan Museeuw, Dirk De Wolf, Marcel Kittel, Nathan Van Hooydonck, Sven Nys, Eddy Planckaert, Patsy Maegerman en Jan Bakelants komen langs.

Belgische muziek

Naar goede gewoonte kan ook een streepje Belgische muziek niet ontbreken bij Vive le vélo. De band The great Belgian songbook brengt samen met enkele gastzangers heerlijke Belgische songs. Onder andere Ruben Block, Billie Leyers, Meskerem Mees, Daan, Milo Meskens, Willem Ardui, Mauro en Yong Yello zijn erbij.

Kunstwerk voor 'Kom op tegen Kanker'

Trialbiker Kenny Belaey, die zich negen keer tot wereldkampioen kon kronen, maakt als 'action painter' speciaal voor Vive le vélo een kunstwerk met zijn fiets. Het kunstwerk reist in september mee met de Vive le vélo-karavaan. Kijkers kunnen meedoen met een sms-actie om het werk te winnen, de opbrengst hiervan gaat naar Kom op tegen Kanker.

Vive le vélo: vanaf zaterdag 18 september rond 21.25 uur op Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Ook de komende jaren brengt VRT de Vlaamse wielerklassiekers in beeld

Missie medaille: volg onze Belgische atleten op weg naar een olympische medaille

Mis niets van de Belgische prestaties op de Olympische en Paralympische Spelen op VRT

Wie wint Zomerhit 2024?

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”