donderdag 24 november 2022
24 november 2022

Geen Sporza Wintercircus zonder samenwerking tussen VRT en Stad Gent

De publieke omroep draagt de verbindende kracht van sport hoog in het vaandel. Onder het motto ’t Is aan ons zet VRT dan ook maximaal in op de gezamenlijke beleving van het WK voetbal in Qatar. De centrale locatie is het iconische Wintercircus in Gent, het resultaat van een nauwe samenwerking met de Stad Gent en sogent.

jokko

De centrale locatie is het iconische Wintercircus in Gent, het resultaat van een nauwe samenwerking met de Stad Gent en sogent.Geen enkel ander sportevenement zorgt voor zoveel gedeelde passie. Daarom zet VRT maximaal in op die gezamenlijke beleving en wil het publiek dan ook zoveel mogelijk betrekken bij de Sporza-verslaggeving over het WK, de omkadering daarvan en het extra aanbod langs al haar kanalen.

Daarom ging de omroep op zoek naar een centrale en publiek toegankelijke locatie die als hub kan dienen voor zijn aanbod op radio, televisie en online, maar ook als basiskamp voor de diverse redacties en als ontvangst- en belevingsruimte voor fans en supporters.

De keuze viel op het Wintercircus in Gent, een uniek complex in het centrum van de stad dat recent helemaal werd gerenoveerd door sogent. Het Wintercircus heeft een verleden als indoor hippodroom, circus en evenementenhal, en zal in de toekomst gebruikt worden als multifunctionele ruimte voor technologiebedrijven, maar ook voor cultuur, horeca en andere activiteiten.

“Het Wintercircus in Gent is voor ons de ideale locatie om samen met alle Vlamingen het WK te beleven. Het is een prachtig gebouw met veel open binnenruimte en tal van mogelijkheden.”

VRT-CEO Frederik Delaplace

De publieke omroep werkt daarvoor nauw samen met Stad Gent en het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent. En niet alleen Sporza strijkt neer in het Sporza Wintercircus. Ook Studio Brussel is er prominent aanwezig met zijn ochtendblok. MNM organiseert het straatvoetbaltornooi MNM Straathelden. Bij Radio2 bouwen Niels Destadsbader en Miguel Wiels op de wedstrijddagen van de Rode Duivels een voetbalfeestje in FC Niels&Wiels

“Gent is een heel trotse gaststad voor de WK-uitzendingen van VRT en Sporza. Een ideale manier om ons pas gerenoveerde Wintercircus bekend te maken bij het grote publiek. Meer dan een maand lang zal het Wintercircus en onze stad elke dag in beeld zijn.”

Mathias De Clercq, burgemeester Gent

Bovendien is de samenwerking rond het WK ruimer dan alleen de locatie voor de uitzendingen. Het is een breed partnerschap van VRT, de Stad Gent, de toeristische sector, de sociale economie en de provincie Oost-Vlaanderen. De focus daarbij ligt op de beleving van het WK, met allerlei publieksevenementen, maar er is ook ruimte voor een kritische blik op de situatie in Qatar.

Meer weten over hoe VRT samenwerkt met externe partners?

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht