vrijdag 12 februari 2021
12 februari 2021

Jeroen Meus is terug met Twee tot de zesde macht

12 februari 2021 - Twee tot de zesde macht is terug vanaf zondag 21 februari. Presentator Jeroen Meus zorgt voor enkele nieuwigheden en een fantastische BV-supermacht. Jeroom, Philippe Geubels, Ingeborg, Rik Verheye en Tom Waes zijn maar enkele van de bekende namen die het opnemen tegen sympathieke duo’s.  

Jeroen Meus © VRT - Sofie Silbermann

Ook nieuwkomers Joke Emmers, Dieter Coppens, Pedro Elias, Wesley Sonck, Rani De Coninck en Jeroen van Koningsbrugge schuiven voor het eerst aan de quiztafel aan.

Dit seizoen pakt uit met een volledig nieuwe ronde: ‘De foto’. In ‘De foto’ staan alle antwoorden op de quizvragen op een foto. Kunnen de kandidaten de antwoorden vinden, terwijl de tegenstander op de loer ligt? Elke aflevering van Twee tot de zesde macht wordt ook dit seizoen opgehangen aan een speciaal thema, zoals 'Tijdreizen', 'Spionage' en 'Royalty'. Kortom: tien gloednieuwe afleveringen van de klassieker Twee tot de zesde macht, boordevol fijne gasten, quizvragen, wist-je-datjes en humor.

Twee tot de zesde macht: vanaf 21 februari elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Twee tot de zesde macht is een programma van Koeken troef voor Eén.

Bijzondere thema's en specials

Elke aflevering wordt ook dit seizoen opgehangen aan een specifiek thema. Dit jaar zijn de thema's: tijdreizen, mode, gezondheid, spionage, sport, strip, royalty en Hollywood.

Ook dit jaar zijn er weer twee BV-specials voor Kom op tegen kanker. In ‘Reizen Meus’, de reis-aflevering van Twee tot de zesde macht, nemen de presentatoren en presentatrices van Vlaanderens bekendste reisprogramma’s het tegen elkaar op. De laatste aflevering, 'De finale', wordt een trip down memory lane: de inspiratie voor de quizvragen werden gehaald in het rijkgevulde VRT-archief.

Kortom: tien gloednieuwe afleveringen van de klassieker Twee tot de zesde macht boordevol fijne gasten, wist-je-datjes en veel humor.

Korte inhoud per aflevering

Reizen Meus (21/02)

Het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht begint met met een BV-special voor het goede doel. Voor één keer tovert Jeroen Meus Twee tot de zesde macht om tot ‘Reizen Meus’. Zijn reispartners zijn: Tom Waes en Cath Luyten, Dieter Coppens en Wim Lybaert, en Olga Leyers en Pascal Braeckman.

Gezondheid (28/02)

In deze aflevering staat het thema ‘Gezondheid’ centraal. Het BV-team bestaat uit een hypochonder en een heler: Philippe Geubels en Ingeborg Sergeant. Zij worden uitgedaagd door een brandweerman, een leerkracht, een Kung-Fu master en een reisgoeroe.

Sport (07/03)

Wesley Sonck en Pedro Elias neemt het op tegen twee straffe maar onbekende duo's in deze sport-aflevering.

De tijdreis (14/03)

In deze aflevering kruipen Jeroen en zijn kandidaten in een teletijdmachine en flitsen ze zichzelf naar de jaren 70, passeren ze de daaropvolgende decennia te passeren en keren ze uiteindelijk terug naar het nu. Nineties-kids Joke Emmers en Rik Verheye nemen het op tegen kids uit de sixties en seventies, en tegen twee echte millenials. Maar welke generatie gaat naar huis met de 10.000 euro?

Mode (21/03)

Deze aflevering van Twee tot de zesde macht staat volledig in het teken van ‘Mode’. Jeroen Meus heeft zijn mooiste kostuum aangetrokken en het meest stijlvolle BV-duo uitgenodigd dat hij maar kon vinden: Élodie Ouédraogo en Jeroom Snelders. Zij betreden de catwalk van de quiz samen met twee andere teams van onbekende Vlamingen, in de strijd om de 10.000 euro.

Spionage (28/03)

In deze aflevering infiltreert Jeroen Meus in de wondere wereld van de spionage. Als de CIA, KGB of de staatsveiligheid meekijken, zullen ze meteen zien dat Erik Van Looy en Kamal Kharmach het opnemen tegen twee zo mogelijk nóg sympathiekere duo’s. Maar wie van hen steelt de 10.000 euro?

Hollywood (04/04)

Popcorn? Check! Drankje? Check! Dekentje? Check! Twee tot de zesde macht presenteert: de Hollywood-aflevering. Tom Waes en Saartje Vandendriessche nemen het op tegen twee andere duo’s filmliefhebbers.

Royalty (11/04)

Zak maar onderuit op uw troon, want dit is de royalty-aflevering van Twee tot de zesde macht. Koninklijk duo Jeroen van Koningsbrugge en Rani De Coninck neemt het op tegen twee duo’s van rasechte quizprinsessen.

Strip (18/04)

Met Jeroom Snelders, een cartoonist die tot in de Verenigde Staten beroemd is, en Adriaan van den Hoof, een Emmy-winnende presentator die graag striptekenaar had willen worden, heeft Jeroen Meus het perfecte duo geselecteerd voor zijn strip-aflevering.

Finale (25/04)

Dit seizoen afsluiten, doet Jeroen Meus met een special voor Kom op tegen kanker. Voor deze laatste aflevering verzamelt Jeroen enkele grote namen die de rijke VRT-geschiedenis kleur hebben gegeven. Gert Verhulst en Margriet Hermans kennen elkaar al jaren en waren beiden te zien in Zeg eens euh! Sergio Quisquater en Geena Lisa maakten ooit furore met Fata morgana, en wandelend VRT-geheugen Steven Van Herreweghe speelt samen met VRT-coryfee Bart Peeters.

Twee tot de zesde macht: vanaf 21 februari elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Ook de komende jaren brengt VRT de Vlaamse wielerklassiekers in beeld

Missie medaille: volg onze Belgische atleten op weg naar een olympische medaille

Mis niets van de Belgische prestaties op de Olympische en Paralympische Spelen op VRT

Wie wint Zomerhit 2024?

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”