Vive le vélo! vanuit eigen land

17 juli 2020 -  Vive le vélo!, de populaire zomertalkshow van Eén, zal dit jaar voor het eerst in veertien jaar niet door Frankrijk maar door België trekken. Dat is beslist in samenspraak tussen de redactie van het programma en netmanager van Eén Olivier Goris.

licht en beeldinstallatie Vive le

De invulling van het praatprogramma met Karl Vannieuwkerke blijft wel dezelfde. Vive le vélo! wordt ook dit jaar een wielertalkshow met drie gasten aan tafel en met een rondtrekkend karakter, maar dan wel dichter bij huis. In tegenstelling tot Vive la vie! zal Vive le vélo! niet enkel door Vlaanderen, maar door het hele land trekken.

Een verstandige beslissing’, zegt gastheer Karl Vannieuwkerke. ‘Je wil niet naar Frankrijk voor een afkooksel van wat de mensen gewoon zijn. We voelen nu al aan alles dat elke dag nieuwe gasten overbrengen naar 21 verschillende locaties in Frankrijk een quasi onmogelijke opdracht zou zijn. En bovendien zou het onbegonnen werk en onverantwoord zijn om met je gasten in de loop van de dag in de buurt van het Ronde-circus te komen. Dan moet je je terecht afvragen waarom je ze naar Frankrijk zou halen. Tijdens Vive la vie! hebben we al gezien dat ook locaties in eigen land zich perfect lenen tot het maken van een talkshow met een zomers karakter. Wielerliefhebbers hoeven zich trouwens geen zorgen te maken. Vive le vélo! blijft een talkshow over de Ronde van Frankrijk en door deze keer dichter bij huis te blijven zullen we ook gasten aan tafel krijgen voor wie het anders onmogelijk is om naar Frankrijk af te reizen.

Ook sopraan Astrid Stockman, die indruk maakte tijdens Vive la vie!, zal van de partij zijn tijdens Vive le vélo! in eigen land. ‘Astrid heeft het fantastisch gedaan’, aldus nog Karl, ‘en een speciale editie van Vive le vélo! in eigen land leent er zich ook uitstekend toe om haar rol door te trekken. We zijn zeer blij dat Astrid haar agenda in september nog heeft kunnen vrij maken.

Vive le vélo!: van 29 augustus tot en met 20 september op Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Mis niets van de Ronde van Italië met Sporza Giro

Jacques 70: bijzondere zondagavondshow viert Jacques Vermeire

Sporza versterkt aanbod met EK's voetbal, basket en hockey

Inschrijvingen open voor nieuw seizoen 'Homo universalis'

"Je voelt je geen mens meer, maar een object"

Karl Vannieuwkerke gastheer voor Villa Sporza, Vive le Vélo en Olympische Spelen

34 studententeams in nieuw seizoen Campus cup

Programmawijzigingen 17 april 2021