dinsdag 15 maart 2022
15 maart 2022

Bart Cannaerts presenteert quiz over de grote en kleine actua

15 maart 2022 - Binnenkort pakt Eén uit met een nieuwe dagelijkse quiz waarin Bart Cannaerts elke avond drie bekende Vlamingen het vuur aan de schenen legt over de kleine en grote actualiteit van de dag.

Bart Cannaerts en Fien Germeys

 Van de teruggevonden kat van Patricia uit Deinze over de line-up van een nieuw zomerfestival tot het bezoek van Macron aan Poetin: wat blijft daar eigenlijk van hangen? De drie bekende quizzers spelen niet voor de eer of voor zichzelf, maar het prijzengeld van de dag kan op het einde gewonnen worden door... de kijkers thuis.

Bekende Vlamingen quizzen, maar jij kan de prijs winnen

De drie bekende quizzers spelen niet tegen maar mét elkaar. In vier rondes met vragen over wat er die dag allemaal gebeurd is in de wereld, verzamelen ze zo veel mogelijk geld. En op die prijs maakt elke Vlaming dagelijks kans.

Tijdens elke aflevering kunnen de kijkers zich namelijk inschrijven via VRT NU om de prijzenpot te verzilveren. Vlak voor de finale van de quiz wordt gespeeld, belt Fien Germijns live aan bij de uitgekozen kijker van de dag. Samen met de familie volgt ze de finale vanuit hun woonkamer. Fien is erbij om de vreugde mee te vieren bij winst - of met een kwinkslag de tranen te verzachten bij verlies. Want als de bekende Vlamingen de finale winnen, gaat het bedrag van de dag naar het gekozen gezin. Als de quizzers de finale echter verliezen, gaat het geld in de pot voor de volgende dag - waar een andere kijker dan weer kans op maakt.

De dag afsluiten met Bart en Fien

Presentator Bart Cannaerts is natuurlijk al gekend als comedian en getalenteerde maker achter de schermen van onder andere Kalmte kan u redden en Taboe. Fien Germijns doet elke ochtend met een lach beginnen op Studio Brussel en kan als geen ander live een huiskamer binnenvallen.

Bart Cannaerts: "Ik heb al vaker meegewerkt aan tv-quizzen, zoals De PappenheimersKalmte kan u redden en Switch, maar in die formats kan je veel tijd nemen voor de voorbereiding. Bij deze nieuwe quiz beginnen we 's ochtends met een wit blad, en tegen de avond moet er een volledige quiz liggen. Mijn gevoelens over dit project variëren dan ook van jeugdige overmoed tot blinde paniek (lacht)."

Hoe spannend! Iedere deurbel in Vlaanderen gaat nerveus worden vanaf nu. "

Fien Germijns: "Hoe spannend! Iedere deurbel in Vlaanderen gaat nerveus worden vanaf nu. En ik ga er met zoveel plezier op komen duwen, liefst met heel veel geld in mijn sacoche! Het mysterie van wie er in de huiskamer gaat zitten, is al de helft van de pret, maar die drie bv's moeten toch echt hun stinkende best doen om de finale te winnen! Zet de flessen cava al maar koud, ik ben onderweg!"

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: "Ik ben heel blij dat we binnenkort met Eén deze nieuwe dagelijkse quiz kunnen brengen met de tandem Bart/Fien. Bart leidt als ervaren presentator en vakman de quiz op speelse wijze in goede banen, terwijl Fien met haar warmte en enthousiasme welkom zal zijn in elke huiskamer in Vlaanderen - al zeker omdat ze een prijzenpot meebrengt natuurlijk (lacht). Met deze quiz leggen we de dag op een fijne manier met een lach neer. En ook met wat spanning natuurlijk, want wie weet belt Fien wel live bij jou thuis aan..."

De nieuwe quiz is na de paasvakantie te zien op Eén.

Een programma van Panenka voor Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht