maandag 27 september 2021
27 september 2021

Premier De Croo zet de 'Competitiebeesten' in de bloemetjes

27 september 2021- Op zaterdag 2 oktober kunnen de Ketnetters genieten van de laatste  aflevering van Competitiebeesten. In deze aflevering blikt Ketnet-wrapper Sander Gillis samen met de Competitiebeesten terug op het afgelopen jaar én op het avontuur van Nina Derwael, Laurens Devos en Jef Vandorpe op de Olympische en Paralympische Spelen. 

Premier De Croo en de competitiebeesten

Tijdens deze uitzending kregen de zes competitiebeesten ook een echte Competitiebeesten Trofee uit handen van niemand minder dan premier Alexander De Croo.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Voor België waren het deze zomer de meest succesvolle Olympische Spelen sinds 1924 met zeven medailles. Op de Paralympische Spelen deed Team Belgium het zelfs nog beter met vijftien medailles. Dankzij de Competitiebeesten zagen we hoe atleten toewerken naar dat sportieve hoogtepunt. Met vallen en opstaan, met blutsen en builen, maar steeds met de wil om door te zetten, om nog beter te doen. Die ongebreidelde ambitie is een inspiratie voor ons allemaal en daar kunnen we alleen maar fier op zijn.”

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: "We hebben bij Ketnet het voorbije jaar meegeleefd met onze zes competitiebeesten en hoe zij leven voor hun sport. Daarom dat we hen in deze laatste aflevering willen bedanken dat zij de Ketnetters hebben geïnspireerd met hun harde werk en toewijding voor topsport.'

Cheeru Mampaey, regisseur Het Konijn: "Toen we voor de eerste reeks van Competitiebeesten met het programma idee naar Ketnet stapten om een serie te maken over jonge topsporters met een Olympische droom, was dit het resultaat waar ik op hoopte. Ik heb de atleten zien groeien als mens en in hun prestaties. Het was een lange en harde weg maar wat ben ik trots op wat ze hebben bereikt en nog gaan bereiken. "

Competitiebeesten

Competitiebeesten geeft een unieke kijk in het leven van zes jonge topatleten met een olympische droom: Nina Derwael (gymnastiek, 21),  Jolien Corteyn (schermen, 19), Laurens Devos (tafeltennis en paralympiër, 20), Jef Vandorpe (rolstoeltennis en paralympiër, 19), Fleur Vermeiren (zwemmen, 18) en Fabio Van den Bossche (baanwielrennen, 20). Om die droom in vervulling te laten gaan, leiden de jonge topsporters een bijzonder leven. Gedurende twee jaar volgt Competitiebeesten de talenten tijdens trainingen en wedstrijden, in binnen- en buitenland. Hoe ziet hun leven als topsporter eruit? Hoe gaan ze om met winst en verlies? Hoe combineren ze hun sport met school en vrienden? En hoe gingen ze om met de coronacrisis en het jaar uitstel van de Olympische Spelen?

Competitiebeesten op zaterdag 2 oktober omstreeks 9.45 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. Competitiebeesten is een productie van Het Konijn in samenwerking met Ketnet.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht