maandag 05 september 2022
05 september 2022

Supporter mee voor Remco Evenepoel in de Vuelta met 'Vive le Vélo'

Zondag 4 september 2022- Alle ogen zijn de laatste dagen gericht op Remco Evenepoel, de leider in de wielerronde van Spanje. Het is ondertussen al 44 jaar geleden dat onze landgenoot Johan De Muynck de Ronde van Italië won. Met die zege in 1978 is hij nog altijd de laatste Belgische wielrenner die één van de drie 'Grote Rondes' won. Stilaan is er een reële kans dat Remco Evenepoel die prestatie zal evenaren. ​ Om de apotheose van deze mogelijk historische Vuelta extra in de verf te zetten, brengt Eén zeven dagen op rij Vive le Vélo. ​ 

Vive le vélo

Naar goede wielertraditie kijkt Karl Vannieuwkerke met drie gasten terug op de voorbije koersdag, vanop een tot de verbeelding sprekende locatie. Deze keer strijkt Vive le Vélo neer in het Pajottenland, de thuishaven van Remco, ​ in Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Daar komt trouwens ook de Remco Evenepoel-fietsroute langs. 

Mogen alvast mee aan tafel schuiven: Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Cian Uijtdebroeks, José De Cauwer, Eddy Planckaert, Bert De Backer, Tom Steels, Yves Lampaert en Tim De Clerck.

Sammy Neyrinck en Christophe Vandegoor zorgen voor bijdragen vanuit Spanje, maar ook in eigen land gaan we op zoek naar verhalen en achtergronden bij de prestatie van Evenepoel.

Het ritverslag van de Vuelta is ook in de slotweek elke dag (uitgezonderd de rustdagen) live te volgen op Eén en bij Sporza.

Meer over Sport en ontspanning

Classique Gilbert: afscheid van een van de grootste renners van de laatste decennia

Hoe brengt VRT een wielerwedstrijd op jouw scherm?

Wat is het belang van sport voor VRT?

Supporter mee voor Remco Evenepoel in de Vuelta met 'Vive le Vélo'

Ella Leyers zet vier keer per week haar tanden in 'De ideale wereld'

Wie kroont zich tot nieuwe Homo universalis?

Vive les femmes: vrouwensport op het erepodium

Zaterdag nieuwe wielerhoogdag bij VRT