woensdag 30 juni 2021
30 juni 2021

Ketnet Junior zorgt voor luisterplezier onderweg

30 juni 2021 - Podcasts voor volwassenen zitten in de lift. Ook kinderen ontdekken dit soort luisterbeleving steeds meer. Ketnet Junior zorgt ervoor dat ouders van peuters en kleuters ook af en toe gerust kunnen rusten, met een brede waaier aan gratis luisterverhalen.

Een zomer vol luisterplezier met ridder muis, de fantaseerspelen en luisterverhalen van Sarah en Kaatje

Spannende riddertochten, rustige voorleesverhalen of de zotste fantaseerspelen. Ideaal voor onderweg of om de nodige rust te creëren in huis tijdens de zomervakantie. Ketnet Junior brengt daarnaast een nieuwe reeks vol dino’s en nieuwe afleveringen van Simon. Ook op de Ketnet Zomerzoektocht is aan de allerkleinsten én hun ouders gedacht met een Ketnet Junior-hoek.

Luisterplezier voor de allerkleinsten

Ketnet Junior zorgt ervoor dat ouders van peuters en kleuters ook af en toe gerust kunnen rusten, met een brede waaier aan gratis luisterverhalen. Maar de luisterverhalen zorgen niet enkel voor rust in huis en onderweg voor ouders. Door voorlezen en luisteren naar verhalen worden peuters en kleuters ook gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: Door naar verhalen te luisteren, reiken we peuters en kinderen een ruimere woordenschat aan, verwonderen we kinderen met de kracht van verhalen en dragen we kinderen het plezier van lezen en voorlezen over. Kinderen wordt de passie van verhalen meegegeven waardoor ze zelf aangezet worden om verhalen te vertellen, hun fantasie te gebruiken en creatief om te gaan met diverse scenario’s die zich in hun hoofd vormen. Fantasie, verwondering en creativiteit stimuleren op hun beurt het out of the box denken en het creatief probleem oplossend vermogen bij kinderen.

Ketnet Junior zorgt voor een ruim aanbod aan luisterverhalen van vertrouwde figuren én prikkelt de fantasie van jong én oud.

  • Sarah luisterverhalen: Sarah woont in een kleurrijke blokkentoren met een gezellig voortuintje aan de rand van de stad. Ze leest er voor uit ‘de avonturen van Sokpop’.

  • Op luistertocht met Ridder Muis: In elke luisterverhaal staat een gebruik of beroep uit de middeleeuwen centraal.

  • Kaatjes luisterverhalen: de grappigste luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.

  • De Fantaseerspelen: interactieve luisterverhalen waarmee Ketnet Junior ouders helpt om opnieuw met de ogen van een kind naar de dingen te kijken. De Fantaseerspelen zijn actieve hoorspelen waarbij ouders en kinderen met fantasie zelf bepaalde dingen moeten invullen.

Gloednieuwe luisterverhalen van Ridder Muis, Kaatje, De Fantaseerspelen en Sarah luisterverhalen te beluisteren in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.

Kijkplezier voor jong én oud

Dinostad

Lekker chillen en in de zetel ploffen. Dat kan met met Ketnet Junior. De zender trakteert tijdens de zomervakantie op heel wat kijkplezier.

Ketnet Junior lanceert deze zomer het nieuwe programma 'Dinostad'.  Dinostad is een komedie reeks voor kleuters over het dagelijkse leven van de dinosaurussenstad en haar bewoners. De familie Saurs staat in de schijnwerpers. Het gezin bestaat uit mama en papa Saurs, de 10-jarige Tyra en de 5-jarige Ricky. Ricky en Tira slagen er in om van de meeste alledaagse situaties één groot, fantastisch avontuur te maken.

Deze zomer brengt Ketnet Junior ook gloednieuwe afleveringen van 'Simon'. Simon is een animatiereeks over het alledaagse leven van het ‘super’ schattige klein konijn Simon, zijn liefhebbende ouders en broertje Gaspard en trouwe vriendjes, Lou en Ferdinand.

Sarah

Ook de fans van Sarah kunnen hun hart ophalen met maar liefst drie nieuwe compilaties van Sarah met 'Sarah danst', 'Sarah beweegt' en 'Sarah zing'. Goed voor extralang kijk, beweeg-en dansplezier voor de jongste Ketnetters.

Ketnet cinema logo

Tijdens de zomervakantie kunnen de Ketnetters elke dag om 08.30 uur genieten van een film met Ketnet Cinema. Voor de jongste Ketnetters is er onder meer Raafje met de rode sok, Molly Monster en Pluk van de Petteflet.

Uiteraard lopen de vaste programma’s zoals Tik Tak, Bumba, Kaatje... ook gewoon door tijdens de zomervakantie en is het volledige Ketnet Junior-aanbod altijd en overal beschikbaar via de gratis Ketnet Junior-app en op VRT NU.

De nieuwe reeks Dinostad, nieuwe afleveringen van Simon en drie nieuwe compilaties van Sarah: vanaf woensdag 30 juni in de Ketnet Junior-app en op VRT NU, en vanaf donderdag 1 juli op Ketnet Junior. De volledige lijst van Ketnet Cinema is beschikbaar via Ketnetvoorouders.be.

Ketnet Zomerzoektocht

Naast het kijk-en luisteraanbod trekt Ketnet er deze zomer opnieuw op uit met de Ketnet Zomerzoektocht. De Ketnetters kunnen op zoektocht doorheen de stad en ontdekken daar de leukste attracties zoals het Hoodie-hoogteparcours, het Nachtwacht-hindernissenparcours of het Hoppers-hinkstapspel.  

Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een Ketnet Junior-hoek. Deze is speciaal ingericht voor peuters en kleuters, met tal van activiteiten. Zo is er een knutselhoekje, een springkasteel van Bumba, kindergrime…

Ketnet strijkt deze zomer neer in vier steden: Sint-Niklaas, Wenduine, Deinze of Roeselare. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige coronamaatregelen dient men op voorhand een tijdslot te reserveren.

Alle info op Ketnetvoorouders.be.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht