dinsdag 18 juni 2019
18 juni 2019

Thomas zoekt kandidaten voor nieuwe 1 jaar gratis

Eén pakt opnieuw uit met 1 jaar gratis. Thomas Vanderveken zoekt kandidaten voor nieuwe versie van het succesvolle spelprogramma.

Thomas Vanderveken zoekt kandidaten voor 1 jaar gratis

Van 2001 tot 2008 was 1 jaar gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen door Thomas Vanderveken. Maar het basisconcept van 1 jaar gratis blijft ongewijzigd: een quiz waar mensenkennis minstens even belangrijk is als feitenkennis, die je thuis mee kan spelen met het hele gezin en ook een quiz met een mooie hoofdprijs: het netto jaarloon van de meest verdienende kandidaat.

De nieuwe presentator van 1 jaar gratis wordt Thomas Vanderveken, een man die van vele markten thuis is en van wie je ook nog zou geloven dat hij zelf het antwoord weet op alle quizvragen. Thomas werkte de voorbije jaren aan heel diverse projecten, zoals Thomas speelt het hard en Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas, en Voor hetzelfde geld en Factcheckers op Eén.

Maar hij heeft ook ervaring met quizprogramma’s, onder meer Vriend of vijand en De quiz van het jaar. Thomas kijkt er erg naar uit om 1 jaar gratis te presenteren: “Sommige programma’s hadden nooit gemaakt mogen worden. Maar de legendarische quiz 1 jaar gratis had nooit afgevoerd mogen worden. Die historische fout wordt nu rechtgezet. Het is de ideale familiequiz, en als jonge papa ben ik oprecht trots dat ik in de grote schoenen van Herman Van Molle mag treden, weliswaar zonder een snor te laten staan.”

Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan.

Herman Van Molle

Herman van Molle was zeven jaar lang de presentator van 1 jaar gratis en heeft de quiz destijds ook zelf bedacht, samen met Karel Vereertbrugghen. Hij is blij met de nieuwe versie van 1 jaar gratis: “Het is altijd prettig om te zien dat iets wat zo'n 20  jaar geleden aan een keukentafel is bedacht met klontjes geraffineerde suiker in plaats van kandidaten, een lang leven kan leiden. Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan.”

1 jaar gratis is een ijzersterk format dat perfect past binnen wat we vandaag met Eén willen brengen

Olivier Goris

“1 jaar gratis is een ijzersterk format dat perfect past binnen wat we vandaag met Eén willen brengen”,  zegt netmanager Olivier Goris. “Een ontspannend programma waar je met de hele familie van kan genieten. Uiteraard wordt het programma up to date gemaakt voor de kijkers van vandaag. Daarvoor staat Roses Are Blue garant, het straffe productiehuis van Down the road. En met Thomas Vanderveken krijgt 1 jaar gratis na Herman Van Molle opnieuw een klasbak als quizmaster, die het programma met veel expertise en flair in goede banen zal leiden.”

Stel je kandidaat

Er is een format, een presentator en de vragen worden klaargestoomd. Nu nog kandidaten. Student, dakwerker, chirurg of gepensioneerde schooldirectrice? Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan meedoen en zo kans maken op een extra jaarloon. De opnames beginnen in september.

Schrijf nu in

Het programma is volgend jaar te zien op Eén. Het exacte uitzendmoment is nog niet bepaald.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht