De Duitse versie brengt twee afleveringen van telkens 90 minuten. Een bijzonder verschil met de Vlaamse versie is dat in deze remake telkens 2 kandidaten per aflevering worden beetgenomen door het team. De Adriaan Van Hoof van dienst in Duitsland is presentator Steven Gätjen. Ook enkele bekende Duitsers, zoals de rapper Eko Fresh, tv-presentator Thomas Hermanns en model Rebecca Mir, helpen mee om de kandidaten te verrassen.
In de Vlaamse versie bezorgde Adriaan Van den Hoof elke zondagavond een Vlaming de verrassing van zijn of haar leven. Een maand lang werd het leven van die kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Zij vormden samen met zijn vrienden en familie een groot complot en stuurden ontmoetingen en situaties. Wat is toeval en wat is gemanipuleerd? De nietsvermoedende Vlaming speelde dertig dagen lang onbewust de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven. Na die maand werd de onwetende kandidaat met een smoes naar de televisiestudio gelokt en herbeleefde hij of zij samen met Adriaan de afgelopen maand in een spannende quiz. Ook in de Duitse versie zal het team van ZDF de kandidaten beetnemen met behulp van de familie en vrienden, en kan elke kandidaat mooie en gepersonaliseerde prijzen winnen.
Vanaf de eerste aflevering was Sorry voor alles een schot in de roos in Vlaanderen. Wekelijks zaten zo’n miljoen Vlamingen aan de buis gekluisterd om met eigen ogen te zien hoe een nietsvermoedende Vlaming het slachtoffer werd van allerlei complotten.
Ook internationaal scoorde de reeks: Sorry voor alles won een prestigieuze Emmy Award en een Gouden Roos in Berlijn. Daarnaast werd het programma bekroond met een Gold world medal in de categorie Entertainment, family program voor World's best TV & films tijdens het prestigieuze New York festival en de Silver intermedia global award op het World media festival in Hamburg.