maandag 22 juli 2019
22 juli 2019

Duitse versie van "Sorry voor alles"

17 juli 2019 — ZDF brengt vanaf woensdag 7 augustus een eigen versie van de Eén-succesreeks, genaamd Sorry für alles. Duitsland is zo, na Nederland en ons eigen land, al het derde land waar het format op televisie te zien is.

Presentator Steven Gätjen ©  ZDF en Sascha Baumann ZDF en Sascha Baumann

De Duitse versie brengt twee afleveringen van telkens 90 minuten. Een bijzonder verschil met de Vlaamse versie is dat in deze remake telkens 2 kandidaten per aflevering worden beetgenomen door het team. De Adriaan Van Hoof van dienst in Duitsland is presentator Steven Gätjen. Ook enkele bekende Duitsers, zoals de rapper Eko Fresh, tv-presentator Thomas Hermanns en model Rebecca Mir, helpen mee om de kandidaten te verrassen.

In de Vlaamse versie bezorgde Adriaan Van den Hoof elke zondagavond een Vlaming de verrassing van zijn of haar leven. Een maand lang werd het leven van die kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Zij vormden samen met zijn vrienden en familie een groot complot en stuurden ontmoetingen en situaties. Wat is toeval en wat is gemanipuleerd? De nietsvermoedende Vlaming speelde dertig dagen lang onbewust de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven. Na die maand werd de onwetende kandidaat met een smoes naar de televisiestudio gelokt en herbeleefde hij of zij samen met Adriaan de afgelopen maand in een spannende quiz. Ook in de Duitse versie zal het team van ZDF de kandidaten beetnemen met behulp van de familie en vrienden, en kan elke kandidaat mooie en gepersonaliseerde prijzen winnen.

Vanaf de eerste aflevering was Sorry voor alles een schot in de roos in Vlaanderen. Wekelijks zaten zo’n miljoen Vlamingen aan de buis gekluisterd om met eigen ogen te zien hoe een nietsvermoedende Vlaming het slachtoffer werd van allerlei complotten.

Ook internationaal scoorde de reeks: Sorry voor alles won een prestigieuze Emmy Award en een Gouden Roos in Berlijn. Daarnaast werd het programma bekroond met een Gold world medal in de categorie Entertainment, family program voor World's best TV & films tijdens het prestigieuze New York festival en de Silver intermedia global award  op het World media festival in Hamburg.

Meer over Sport en ontspanning

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht

Bijna 440.000 euro: Vive le Vélo zamelt een nieuw recordbedrag in voor Kom op tegen Kanker

Deze negen acts stoten door naar de shows van The greatest dancer van Vlaanderen

De sportzomer van VRT: de Tour, vijf WK’s, vier EK’s en nog veel meer

'Het jaar van Yoica' volgt het spoor van wielrenster Yoica De Kock

Documentaire ‘Kim Clijsters: come back home’ gunt eerlijke blik achter de schermen bij haar comeback