donderdag 17 maart 2022
17 maart 2022

Vive le Vélo, leve de Ronde

17 maart 2022 - Vanaf maandag 28 maart trekt Karl Vannieuwkerke met Vive le vélo, leve de Ronde langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

Karl Vannieuwkerke

Karl presenteert van 28 tot en met 31 maart telkens vanuit een ander, gekend wielercafé langs de route van de Ronde, zoals bij de startplaats in Antwerpen en op de Oude Kwaremont. Elke avond nemen drie gasten plaats aan tafel, waaronder Marijn de Vries, Bram Tankink, Ward Bogaert, Griet Langedock, Bert De Backer, Bas Tietema, Allan Peiper, Willy Steveniers en José De Cauwer.

Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts zorgt elke dag voor een reportage over een spilfiguur uit de Ronde. Hij gaat langs bij Zoelfia Zabirova, in 2004 de winnares van de eerste Ronde van Vlaanderen voor vrouwen; bij de Deense ex-renner Jesper Skibby; bij André Dierickx, in 1972 tweede in de Ronde na Eric Leman; en bij Sabrina Ballerini, de weduwe van de betreurde Italiaan Franco Ballerini die verzot was op Vlaamse kasseien.            

Vive le vélo, leve de Ronde: van maandag 28 tot en met woensdag 30 maart rond 21.30 uur; op donderdag 31 maart rond 22.25 uur op Eén en via VRT NU.

De Ronde van Vlaanderen: op zondag 3 april vanaf 9.15 uur op Eén en via VRT NU, en online ook te volgen via sporza.be.

De ronde 105 (woensdag 23/3)

Affiche Ronde 105 © VRT

Nog meer van de Ronde van Vlaanderen op Eén? Dan zit je goed met de sportdocumentaire De ronde 105, die je meeneemt achter de schermen van de 105e Ronde van Vlaanderen. Volg mee hoe ploegleiders, commentatoren en ex-Rondewinnaars meeleven met de renners.

Antwerpen, 4 april 2021. Voor het tweede jaar op rij staan er geen supporters langs de kant van de weg om de renners aan te moedigen. Vlaanderen zit door de pandemie wel massaal voor de buis om de mooiste koers van het jaar te beleven. Om 10 uur weerklinkt het startschot en de woorden 'Heeren vertrekt!'. Het peloton trekt zich langzaam op gang. In de volgwagens is de spanning te snijden. 80 kilometer verderop in Oudenaarde maken ook de vrouwen zich klaar voor de start van hun Ronde van Vlaanderen.

De ronde 105 geeft een unieke blik achter de schermen van 'Vlaanderens Mooiste' en toont elk facet van de koers dat tot nu toe verborgen bleef. Hoe moeilijk het soms is om de koers in beeld te brengen. Hoe ex-winnaars als Museeuw, Planckaert, Nuyens en De Vlaeminck nog voor de commentatoren weten wie goed zit en wie niet. Hoe in de volgwagens word meegeleefd en hoe Kasper Asgreen en Annemiek van Vleuten zich de geschiedenisboeken in fietsen.

De ronde 105: op woensdag 23 maart om 21.30 uur op Eén en via VRT NU.

De ronde 105  is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Meer over Sport en ontspanning

Dankzij VRT mis je geen seconde van de Ronde

Crossen in de modder: VRT CRW maakt de handen vuil tijdens het veldritseizoen

Factcheckers onderscheidt opnieuw feit van fictie in vierde seizoen: van dickpics over zwerfvuil tot illegaal medicijnen kopen op internet

De wereld beleeft het WK Turnen dankzij VRT: “We plakken zelfs microotjes op de baren van de ongelijke leggers”

Tien jaar 'Alleen Elvis blijft bestaan' wordt gevierd met tien nieuwe gasten

Ketnet zet een schooljaar lang in op duurzaamheid met Planeet K

Belpop is terug met een nieuwe stem

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach helpen gezinnen hun budget op orde te krijgen in Geld gezocht