dinsdag 05 mei 2020
05 mei 2020

Tom Waes brengt de wereld naar Vlaamse huiskamer met twee speciale edities Reizen Waes

05 april 2020 - Verre reizen zitten er de komende tijd wellicht niet in. Maar Eén brengt de wereld binnen in de Vlaamse huiskamers met twee speciale edities van Reizen Waes. Vanaf midden mei trakteert het net zijn kijkers op twee keer Tom Waes met de special Reizen Waes blijf thuis en de minireeks Reizen Waes: Japan.

Tom Waes

Dit jaar maakte Tom zelf één grote reis voor Reizen Waes: een roadtrip door Japan. Daarna gingen de grenzen bijna overal dicht: corona was een pandemie geworden. Andere verre reizen zitten er voor Tom, net als voor ons allemaal, dit jaar waarschijnlijk niet meer in. Hij zit dus thuis. Maar het heeft hem wel aan het denken gezet…

Tom heeft in de voorbije vier seizoenen van Reizen Waes meer dan dertig verschillende bestemmingen over de hele wereld bezocht. Hij heeft honderden mensen ontmoet uit de meest verschillende culturen en met de meest uiteenlopende achtergronden. Hoe zou het eigenlijk met iedereen gaan? En hoe gaat iedereen in al die verschillende landen met de crisis om? In Reizen Waes blijft thuis (op zondag 17 mei) zoekt Tom uit hoe de coronacrisis leeft in de landen die hij de afgelopen jaren bezocht heeft. In deze speciale aflevering probeert Tom vanuit zijn 'kot' contact te leggen met zoveel mogelijk mensen die hij ooit heeft ontmoet dankzij Reizen Waes - een online reünie met de hele wereld.

Vanaf zondag 24 mei volgt dan de minireeks Reizen Waes: Japan, een verslag van de reis die Tom begin dit jaar maakte door Japan naar aanleiding van de Olympische Spelen. Tom reist meer dan 4.000 kilometer door Japan, van in de havenstad Nagasaki in het zuiden tot aan het eiland Hokkaido in het hoge noorden. Hij maakt er kennis met eeuwenoude Japanse tradities, knotsgekke gebruiken en de meest fascinerende verhalen. 

Meer info over de afleveringen vind je terug op een.be.

Tom Waes

Reizen Waes blijft thuis: op zondag 17 mei om 19.45 uur op Eén.

Reizen Waes: Japan: vanaf 24 mei drie zondagen lang om 20.00 uur op Eén.

Reizen Waes is een programma van De Mensen voor Eén.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen