vrijdag 03 maart 2023
03 maart 2023

Eén draagt opnieuw #steunkousen op 21 maart

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Na het succes van de vorige edities van #steunkousen roept Eén iedereen opnieuw op om op dinsdag 21 maart twee verschillende sokken te dragen.

Twee verschillende sokken zijn het symbool geworden van Wereld Downsyndroomdag. Ze benadrukken dat anders zijn dik oké is.

Net als vorige jaren werkt Eén ook samen met Veritas om sokken te verkopen voor het goede doel. Dit jaar is dat goede doel Konekt, een organisatie die streeft naar een wereld waarin personen met en zonder beperking een betekenisvolle rol kunnen opnemen vanuit hun talent. Konekt wil van inclusief leren, leven en werken de norm maken in Vlaanderen, via vorming, sensibilisering en samenwerking met de onderwijs- en arbeidswereld.

Reisgenoten Down the road promoten #steunkousen-actie

De boegbeelden van de #steunkousen-campagne zijn de zes reisgenoten uit het afgelopen seizoen van Down the road: Simon, Ruben, Ellen, Anne-Sophie, Bob en Isa.

Per set verkochte sokken gaat 1 euro naar Konekt. Er zijn drie sets beschikbaar met telkens twee paar sokken, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Zo kan iedereen die er een koopt, met twee verschillende sokken deelnemen aan de actie en de boodschap mee uitdragen. Het zijn kleurrijke sokken met verschillende slogans op, zoals #down is up en liefde is liefde.

De kousen werden, net als bij de vorige editie, ontworpen door Dieter Coppens van Down the road, samen met zijn partner van zijn grafisch bureau en zijn verkrijgbaar in de Veritas-winkels en op veritas.be.

#steunkousen voor Konekt

Konekt gaat radicaal voor een wereld waarin personen met en zonder handicap een betekenisvolle rol kunnen opnemen vanuit hun talent. Ze willen de samenleving inspireren en maken van inclusief leren, leven en werken de norm in Vlaanderen. Dat doet Konekt via vorming, sensibilisering en samenwerking met de onderwijs- en arbeidswereld. 

“Met het ingezamelde geld van de actie #steunkousen kunnen we meer jongeren met een beperking de kans geven om te bouwen aan een toekomst die ze zélf willen. Via individuele opleidingstrajecten kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen, en hun toekomstdromen vormgeven. Samen gaan we voor voluit leven in een inclusieve wereld.”

Koen Deweer, algemeen directeur van Konekt

#steunkousen: draag op 21 maart twee verschillende sokken

Eén roept dus ook dit jaar alle Vlamingen op om twee verschillende sokken te dragen op dinsdag 21 maart, Wereld Downsyndroomdag. Meedoen is simpel: neem een foto van de twee verschillende sokken en post hem op sociale media met de hashtag #steunkousen.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Het ABC van VRT met de P van ... Publieke meerwatte? Publieke meerwaarde! Hoe VRT media maakt die er écht toe doen

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”