maandag 14 november 2022
14 november 2022

Nieuwe 'faqda'-reeks over haat

Het is tegenwoordig zo makkelijk om te haten. En nog gemakkelijker om die haat te tonen. Van anonieme comments onder foto's of artikels tot haatberichten in online groepen. 

Flo met bord wat vind jij van mij?

Waarom haten we eigenlijk? En doen we het meer dan vroeger? Flo Windey zoekt het uit in drie nieuwe afleveringen van faqda.

Met straffe getuigenissen van onder meer Riadh Bahri en een onthulling van Tim Verheyden, online expert van VRT NWS, die zelf infiltreerde in een Telegram-haatgroep met bijna 100.000 deelnemers. Ontdek de volledige reeks vanaf nu op VRT MAX.

Waarom haat jij mij?

Flo met Riadh Bahri

Flo praat met Priscilla Keuppens, Riadh Bahri en Maxime Byttebier over de haat die zij ervaren en hoe ze daarmee omgaan. Is er een verschil als je mensen in het echte leven confronteert en haatcomments luidop laat voorlezen? Flo duikt ook in haar eigen DM's om contact op te nemen met een hater.

Zit haat in ons?

Flo met Tim Verheyden

Waarom haten wij? Aurélie Gilen en Catherine Van de Heyning van Universiteit Antwerpen geven Flo de harde feiten. Op Telegram zijn haatgroepen schering en inslag. Tim Verheyden, online expert van VRT NWS, is zelf geïnfiltreerd in een groep met bijna 100.000 deelnemers. En we komen ook te weten of de hater van Flo al gereageerd heeft op haar verzoek.

Kunnen we haat uitpraten?

Wat gebeurt er als je mensen met een totaal verschillende persoonlijkheid en mening samen in een ruimte zet? Bestaat de kans op verzoening? En het komt eindelijk tot een confrontatie tussen Flo en haar hater.

faqda is een reeks van Studio Brussel voor VRT MAX.

Dossier: Gemeenschapsvorming

Meer over Gemeenschapsvorming

De Warmste Week vlamt opnieuw in Brugge

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

я вдома / Ik ben thuis

2021… een jaar met maatschappelijke relevantie

Indrukwekkende editie van De Warmste Week zamelt 8.790.633 euro in voor opgroeien zonder zorgen

Duurzaamheid op De Warmste Week: “Zelfs de artiestenbusjes rijden volledig elektrisch.”

Live-ondertiteling met AI maakt De Warmste Week toegankelijker

Een toegankelijke publieke omroep is goed voor iedereen