Fatma - zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS - kon de Cel onder andere volgen tijdens hun werk na de overstromingen van vorige zomer en mocht meelopen met enkele moordonderzoeken waarin Alain Remue en zijn team zijn betrokken. Ook Operatie Kerkhof, waarbij de cel een identiteit probeert te geven aan de meer dan 200 anonieme graven in ons land, komt aan bod. Fatma spreekt met de rechercheurs over de dossiers die aan hun ribben zijn blijven kleven, zoals de verdwijning van Julie Van Espen en de zoektocht naar de stiefzusjes Stacy en Nathalie.
12.000 meldingen van vermiste personen
Het is iets wat niemand ooit wil meemaken: een kind, ouder, partner of een andere dierbare die spoorloos verdwijnt. Toch komen er bij de politie jaarlijks maar liefst 12.000 meldingen binnen van vermiste personen, waarvan er 1.200 onrustwekkend zijn. Elke verdwijning is een drama, voor de vermiste personen zelf én voor familieleden, vrienden en verwanten. Gelukkig worden zij niet aan hun lot overgelaten. Wie zijn de mensen die op zoek gaan naar al die vermiste personen, en hoe doen zij dat?
In de reeks volgt Fatma de rechercheurs van de Cel vermiste personen tijdens hun werkzaamheden over het hele land. Hoe pakken zij hun onderzoek aan? Welke methodes hanteren ze, met welke andere diensten en instanties werken ze samen? Wat bepaalt hun kansen op succes? Welke verdwijningen hebben ze zoal opgelost en welke zaken blijven zelfs na vele jaren onopgelost? Hoe gaan de speurders zelf om met hun emotioneel belastende werk?
De cel vermiste personen: vanaf 18 april elke dinsdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX. De cel vermiste personen is een programma van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.